Lietuvos bankas įspėjo Kauno kredito uniją

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas įspėjo Kauno kredito uniją ir įpareigojo ją iki šių metų pabaigos pašalinti tikslinio inspektavimo metu nustatytus teisės aktų pažeidimus ir veiklos trūkumus.

Anot Lietuvos banko, dalis trūkumų jau yra pašalinta, tuo metu Kauno kredito unija tvirtina šiuo metu jau pašalinusi visus centrinio banko nustatytus pažeidimus.

Pasak Kauno kredito unijos valdybos pirmininkės Ernestos Ramaškaitės, kredito unija dalį trūkumų pašalino dar Lietuvos banko inspektavimo, kuris vyko nuo kovo pabaigos iki balandžio vidurio, metu, o dėl likusios dalies buvo imtasi neatidėliotinų priemonių.

"Šiandiena konstatuojame, kad trūkumai pašalinti visi", - BNS tvirtino E.Ramaškaitė.

Kauno kredito unijos išplatiname pranešime E.Ramaiškaitė taip pat teigė, kad kredito unija savo iniciatyva ėmėmės ir papildomų priemonių tam, kad ateityje būtų išvengta net pavienių pažeidimų.

"Priemonės apima tiek techninius sprendimus, tiek nuolatinę stebėseną, vertinimą ir analizę, tiek kokybišką personalo apmokymą", - pranešime sakė E.Ramaškaitė.

Lietuvos banko teigimu, Kauno kredito unijos turtas šių metų kovo pabaigoje siekė 12,647 mln. eurų (0,2 proc. daugiau nei 2015-ųjų kovo pabaigoje) ir sudarė 1,93 proc. bendro kredito unijų sistemos turto. Kauno kredito unija per tris šių metų mėnesius patyrė 61,1 tūkst. eurų nuostolių, tuo tarpu pernai sausį-kovą buvo uždirbusi 86,3 tūkst. eurų pelno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
taip. o lietuva su savo galinga ekonomika yra rakstis didziosioms pasaulio galybems. del to lietuva ir nepatinka kam nors. liudna del tokio pasaulio poziurio i musu galinga ekonomika. is tikro lietuvos ekonomika yra pati geriausia ir saziningiausia ekonomika visame pasaulyje.

Unija yra rakštis

Unija yra rakštis portretas
Kredito unijos yra rakštis užsienio (skandinavų) bankams, todėl jos nepatinka ir LT bankui. Liūdna dėl tokio mūsų valstybės banko patriotizmo. 0 iš tikro tai sąžiningiausios instancijos Lietuvos bankų sistemoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių