Lietuvai reikia galingesnių atliekų deginimo gamyklų?

  • Teksto dydis:

Jau vyksta derybos su konkurse statyti apie 20 MW elektros ir 60 MW šilumos galios atliekų deginimo gamyklą Kaune daugiausia balų surinkusia įmone "Fortum Heat Lietuva", bet tebesitęsia diskusijos, kad Lietuvoje turėtų būti statomi daug galingesni atliekų deginimo įrenginiai.

Bendrovės "Sweco Lietuva" viceprezidentas Aidas Vaišnoras "Verslo žinioms" teigia, kad "Lietuvos energijos" planuojama jėgainių Vilniuje ir Kaune galia bus per maža susikaupsiančių atliekų kiekiui sutvarkyti, nes neatsižvelgiama į pramonėje susidarančių degiųjų atliekų kiekį, o Lietuva nepasinaudos galimybe padidinti vietos elektros bei šilumos gamybą ir sumažinti priklausomybę nuo energijos importo.

"Fortum Heat Lietuvos" užsakymu esame atlikę energijos gamybai tinkamų atliekų kiekio ir energinio potencialo vertinimą. Aiškiai matyti, kad tokių atliekų per metus Lietuvoje susidarys apie 1 mln. tonų net ir tuo atveju, jei Lietuva sėkmingai vykdys europines atliekų perdirbimo užduotis", - teigė A.Vaišnoras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik ka

Tik ka portretas
skalambijo kad Klaipėdos gamykla per galinga, truksta šiukšlų ar nebus taip kaip su laivu, gelda stovi o vieni nuostoliai.

666

666 portretas
tai kas pirmiau turi būti , rūšiavimas ar deginimas ? amžiną biznį norima atiduoti į privačias rankas ir kad jie lobtu iš to už ką mes jau sumokėje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių