Lietuvai gresia milijoninė bauda už geležinkelių pertvarkos vilkinimą

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos (EK) kantrybė senka - jau rudeniop Lietuvai gali būti paskirta kelias dešimtis milijonų siekianti bauda už reikalavimų pertvarkyti geležinkelius nevykdymą.

Tuo tarpu Lietuvos Vyriausybės atstovai tikina, kad "pokalbiai su EK ir geriausio šios problemos sprendimo paieška tęsiasi", bet jeigu bauda vis dėlto netrukus bus paskirta, Lietuva žada ją apskųsti teismui, rašo "Verslo žinios".

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius nedrįsta spėti, ar dėl "Lietuvos geležinkelių" pertvarkos pavyks galutinai apsispręsti iki šiemet rudenį vyksiančių naujojo Seimo rinkimų - šiame procese turės dalyvauti ir parlamentarai, nes teks pakeisti ne vieną įstatymą, todėl gali atsitikti ir taip, kad šios problemos sprendimas bei atsakomybė už baudos sumokėjimą potencialiai bus perkelta jau naujai valdžiai.

Pasak dienraščio, "Lietuvos geležinkeliai" jau yra pasisamdę tarptautinės teisės ekspertus, kad galėtų Teisingumo Teisme kautis su EK - bendrovė nemano padariusi klaidų, dėl kurių turėtų būti baudžiama milijoninėmis bausmėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Kadangi Gancija ES valdovė nenori oficialiai kompensuoti Gancijos okupacijos padarinius Lietuvai kas turėtu siekti iki 1 trilijono $, tuomet už Gancijos neveiklumą nereikia rimtai priimti tų ES pederastų grasinimus Lietuvai rimtai ! O gal jie nori eskaluoti situaciją ryšium su BREXIT :)?

Žinovas

Žinovas portretas
Čia yra aiški Briuselio pozicija. Matomai yra norima perduoti pelningai dirbančią įmonę į privačias užsienio kapitalo rankas. Dailydka kol kas dar priešinasi konene vienintelės pelningai dirbančios valstybės kontroliuojamos įmonės "prichvatizavimui".

ka

ka portretas
noret.... juk vykdoma briuselio /kopustu/ politika /kazkieno/ nurodymu 1 ranka duoda 2 atima ir neveltui anglai nusimuilono o kieno dabar eile?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių