Didžiausia Lenkijos kelionių organizatorė neatsisako plėtros planų Lietuvoje

Didžiausia Lenkijos kelionių organizatorė "Itaka Holdings", šiemet nesėkmingai bandžiusi įsigyti vieną didžiausių Lietuvos kelionių organizatorių "Novaturas", neatsisako plėtros planų Lietuvoje. Valstybinis turizmo departamentas ir rinkos dalyviai sako apie lenkų planus nieko nežinantys.

Šią savaitę Registrų centre įregistruota bendrovė "Itaka LT", o vienintelis jos akcininkas ir vadovas - Lietuvos kelionių organizatorės "Alfaturas", kuri yra "Itakos" atstovė Lietuvoje, vadovas ir akcininkas Eugenijus Rudinskas. Jis BNS patvirtino, kad nauja bendrovė yra susijusi su Lenkijos kelionių organizatore.

"Aš dabar negaliu visų dalykų iškart atskleisti ir pasakyti, reikia palaukti sausio 5-6 dienos ir tada bus oficialus pranešimas spaudai, bus viskas pasakyta. Čia principe yra tas, apie ką jūs galvojate, tik dar nėra išgryninta iki galo", - BNS sakė E. Rudinskas, paklaustas, ar bendrovė susijusi su Lenkijos "Itaka".

Jo teigimu, "Itaka" nebesvarsto "Novaturo" įsigijimo, tačiau neigė, jog Lenkijos įmonė sieks perimti "Alfaturą".

"Čia yra tam tikri planai, tam tikri dalykai, kurių dabar negaliu komentuoti ir sakyti. (...) Šitas klausimas ("Novaturo" įsigijimo - BNS) iš darbotvarkės iškritęs pilnai, nes "Novaturas" nutraukė sandorį ir, kaip suprantu, planuoja listinguotis", - sakė E. Rudinskas.

Turizmo departamento atstovė spaudai Gerda Butkuvienė BNSteigė, kad departamentas neturi jokios informacijos apie "Itakos" plėtrą Lietuvoje.

"Mes neturime jokios informacijos apie juos, jie į mus nesikreipė ir kaip kelionių organizatorius jokios veiklos neužregistravo. Kaip matome, jų ir vadovas, ir adresas sutampa su "Alfaturu", o ši įmonė jau kurį laiką yra "Itakos" atstovė Lietuvoje", - BNS sakė G. Butkuvienė.

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė, kelionių agentūros "Estravel Vilnius" vadovė Žydrė Gavelienė BNS taip pat teigė nieko negirdėjusi apie "Itakos" plėtros planus.

"Aš manau, kad čia vien dėl licencijavimo klausimų, nes taip yra paprasčiau ne per vieną įmonę viską daryti, nes licencijos draudimas yra mažesnis, kai sumos yra mažesnės. Bet realiai kažkokių naujienų iš pačios "Itakos" negirdėjau", - BNS sakė Ž. Gavelienė.

Registrų centro duomenimis, "Itaka LT" įstatinis kapitalas yra 2,5 tūkst. eurų, tarp įmonės veiklos tikslų nurodoma kelionių, verslo renginių organizavimas, keleivinis oro transportas.

Birželį pranešta, jog privataus kapitalo investicijų fondas "Enterprise Investors" bei smulkieji "Novaturo" akcininkai parduoda 100 proc. "Novaturo" akcijų bendrovei "Itaka Holdings". Tačiau lapkritį "Enterprise Investors" pranešė atsisakanti šių planų ir ketinanti jos akcijas kotiruoti Vilniaus ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

"Itaka Holdings" yra didžiausia poilsinių kelionių organizatorė Lenkijoje. Grupė pernai gavo 427,2 mln. eurų konsoliduotų pajamų ir uždirbo 15,1 mln. eurų grynojo pelno, aptarnavo 637 tūkst. klientų. Įmonei priklauso 170 kelionių agentūrų Lenkijoje ir 3 - užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

turistas

turistas portretas
kas tas alfaturas? ant LT yra tezturas ir novaturas, visi kiti yra tik perekupai, aisku kai kurie is perekupų gali pasiulyt ir visai geras kainas, gal perka keliones is tų turų optum? dar yr kazkoks kids, bet neteko susidurt. itaka yra gerai, realiai gali sutaupyt 100-150eu vienam zmogui kelionei lyginant su musu turų kainomis (bet ne visada), su didele šeima galima daug sutaupyt, bet siuo atv reikia belstis iki varsuvos, na aisku pasirinkimas i kur važiuot pas itaka žyyymiai didesnis. visalaik pirkdamas kelione pas mūsų turus pasiziuriu to pacio viesbucio, tokio pat tipo kambario, su tokiu pat maitinimu kainas per booking, kartais gaunasi kad jei organizuotumeis skrydi pats gal būt kainuotu ir brangiau, ypač į ten kur pigūs skrydžiai neskraidina, bet čia reik žiūret kiekviną kelionę. atostogauju du syk per metus ne LT. sekmes...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių