„Latvijas Finieris“ planuoja investicijas Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Latvijos medienos pramonės koncernas "Latvijas Finieris" paskelbė apie plėtrą ir investicijas Estijos gamykloje "Kohila Vineer". Panašaus pobūdžio plėtra jau keletą metų planuojama ir šio koncerno valdomos "Likmerės" gamykloje Ukmergėje, tačiau ją vykdyti bendrovė pradės kiek vėliau, rašo "Verslo žinios".

"Planas plėstis yra, judame į priekį, kaip numatyta. Jau įsigijome dalį gretimų sklypų, kad galėtume Ukmergėje įdiegti visą gamybos ciklą ir imtis galutinio produkto gamybos", - sakė "Likmerės" generalinis direktorius Mindaugas Kasmauskis. Pagal dabartinį planą plėtrą tikimasi pradėti jau kitąmet, o baigti - 2017 metų pabaigoje - 2018 metais.

Lietuvoje taip pat ketinama įrengti faneros lukšto džiovyklą bei klijavimo presus. Investicijos į galutinio ciklo gamyklą, pasak vadovo, turėtų siekti apie 100 mln. eurų. Dalis šios sumos jau investuota. Pasak įmonės vadovo, pernai įmonė patyrė nedidelį nuostolį, o pajamos per metus pastebimai nesikeitė, kaip ir ankstesniais metais siekė apie 14,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių