Laikraštis „Lietuvos žinios“ nuo gegužės nebebus leidžiamas

  • Teksto dydis:

Koncerno „Achemos grupė“ leidžiamas laikraštis „Lietuvos žinios“ nuo gegužės nebebus leidžiamas. Paskutinis jo numeris bus išleistas balandžio 30-ąją. Tačiau leidybos teises ir intelektinę nuosavybę planuojama parduoti.

Grupė pranešė, kad likviduojama ir pati bendrovė „Lietuvos žinios“, kuri, be dienraščio, leidžia interneto portalus lzinios.lt ir jonavosnaujienos.lt bei Jonavos rajono laikraštį „Naujienos“.

„Bendrovė „Lietuvos žinios“ ilgą laiką dirbo nuostolingai ir buvo nuspręsta jos nebedotuoti“, – pranešime spaudai sakė „Achemos grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Deksnys.

„Achemos grupės“ atstovė Gintarė Mierkienė BNS patvirtino, kad sprendimai priimti „Lietuvos žinių“ akcininkų susirinkime ketvirtadienį.

Likviduojant įmonę, pasak pranešimo, bus įvykdyti visi įsipareigojimai „Lietuvos žinių“ ir o „Naujienų“ prenumeratoriams, partneriams bei kreditoriams. Bendrovės darbuotojams bus  išmokėtos išeitinės kompensacijos.

Pasak grupės, „Lietuvos žinių“ tiražas siekia 5200, „Naujienų“ – 2800, o portalas lzinios.lt užima 16 poziciją tarp lietuviškų interneto portalų.

Bendrovės „Lietuvos žinios“ pajamos pernai siekė 841,7 tūkst. eurų – 2 proc. daugiau nei užpernai. Didžioji dalis pajamų gauta iš reklamos (56,7 proc.) ir prenumeratos (26,5 proc.). Iš laikraščių pardavimų bendrovė gavo 7 proc. pajamų, beveik tiek pat – iš konferencijų ir seminarų.

Pernai „Lietuvos žinios“ patyrė 963,3 tūkst. eurų grynųjų nuostolių (2017-aisiais – 806,6 tūkst. eurų), metų pabaigoje ji buvo sukaupusi 1,3 mln. eurų nepaskirstytų nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Labai gaila - tai buvo bene objektyviausias, nepriklausomas ir tolerantiškas leidinys.

Tegyvuoja

Tegyvuoja portretas
1990-tųjų Privatizacija Lietuvoje! Tik privatizavus valstybines įmones, turtą, spaudą ir atėjus tikram šeimininkui viskas ims augti, vystytis ir gerėti.

...

... portretas
Ar reikia suprast kad pačios Lietuvos neliks?.. :(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių