L. Čeprackas: mano darbuotojų dažniausiai klausia, ar ant jų nerėkiu

  • Teksto dydis:

Žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas neslepia, kad televizijos suformuotas įvaizdis giliai įsirėžė kitų atmintin, todėl dažniausiai jo darbuotojų draugai ir pažįstami klausia, ar virtuvės meistras ant jų nerėkia.

„Jiems atrodo, kad aš taškausi, daužausi ir darau tą patį, ką dariau ekrane. Esminis skirtumas – ekrane daužiau svetimus indus, o už savus mokėti reikia“, – juokiasi pašnekovas.

Dideliu greičiu pripažinimą Lietuvoje užsitarnavęs L. Čeprackas yra itin patyręs šefas – jis gali ramiai kritikuoti „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtų šefų darbus, gali be užuolankų rėžti tai, kas jam nepatinka, gali net ir daužyti lėkštes.

Tačiau tai tėra įvaizdžiai, kuriais virtuvės šefas jau ne itin džiaugiasi. „Yra profesinė reputacija ir yra įvaizdis. Turėjau visokių keistų televizijos laidų, kurių metu buvo suformuotas įvaizdis, kad esu psichiškai nestabilus idiotas. To fakto iš esmės ir neneigsiu, kol manęs neištyrė psichiatrai“, – šaržuoja pašnekovas.

Garsusis virtuvės šefas juokauja, jog iki visiškos laimės jam stinga tik reaktyvinio lėktuvo. Visa kita jis gali sukurti pats. Tai įvertino „White guide“, Skandinavijos geriausių restoranų gido ekspertai, tyliai apsilankę jo restorane ir nutarę, kad jis vertas būti tarp geriausių ir rekomenduojamų aplankyti. Iš viso dešimt Lietuvos restoranų buvo įvertinti tarptautiniu mastu. L. Čeprackas neabejoja, kad jo ir kitų kolegų dėka Lietuva pagaliau įžengė į pasaulio kulinarinį žemėlapį.

Jis tikina Lietuvoje neturintis daug autoritetų. „Bet tokių turiu ir su visais geriausiais Lietuvoje esu draugas“, – kalba L. Čeprackas.

Patirties, šefo teigimu, jis neturi daug, tačiau su kaupu – aistros ir noro viską daryti perfekcionistiškai. Žinoma, ne paskutinėje vietoje ir baigta garsioji „Le Cordon Bleu“ mokykla.

„Mano akimis žiūrint, mokslas yra būtinas. Kai žmonės pareiškia – „aš jau nieko nebeišmoksiu, nes ir taip viską žinau“, man labai keista. Aš ir dabar nieko nežinau ir norėčiau labai daug žinoti“, – sako L. Čeprackas.

Daugiau – „Stiliaus“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių