Kruizinių laivų statybos bumas Europoje darbu aprūpina lietuvius

  • Teksto dydis:

Sparčiai Europoje auganti kruizinių laivų statybos rinka leidžia uždirbti ir mūsų šalies vidaus apdailos, interjero ir kitų paslaugų laivų statybos sektoriaus įmonėms, informuoja "Verslo žinios".

Estijos koncernui "BLRT Grupp" priklausančios Vakarų laivų gamyklos generalinis direktorius Arnoldas Šileika skaičiuoja, kad kruizinių laivų statybos tempas Europoje pastaraisiais metais dvigubėja ir prognozuoja, kad spartus kruizinių laivų rinkos augimas prognozuojamas iki 2025-2026 metų.

Todėl kruizinių laivų statybos bumą jaučia ir antrinė bendrovės įmonė Vakarų Baltijos laivų statykla - jau turi suformavusi apie 80 proc. kitų metų užsakymų portfelio ir užsitikrinusi daugiau nei pusę užsakymų 2018 metams.

Auganti kruizinių laivų statybos rinka didina ir Klaipėdoje veikiančios laivų interjero įrengimo įmonės "Aros Marine" pajamas – valdybos pirmininkas Giedrius Valainis skaičiuoja, kad pajamos, gautos iš kruizinių laivų atnaujinimo projektų, šiemet sudarys apie 40 proc. bendrovės metinės apyvartos, kuri, planuojama, sieks apie 20 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikola

Nikola portretas
Net šlykštu skatit vakaru laivu remontas pasykele iki gamyklos ir pasidare pagrindine kada tas buvo, Baltijskas buvo ir bus pirma statykla o kad žydai uzvalde tai bibis jam i šykna tam Bermanui!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių