Konservatoriai prašo premjero atsakymų dėl D. Bradausko veiklos

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija prašo premjero Sauliaus Skvernelio atsakymų dėl buvusio Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko Dainoro Bradausko galbūt palankių sprendimų koncernui „MG Baltic“, „Vilniaus prekybai“, „Leksitai“ ar kitoms bendrovėms.

Frakcija pranešė, kad ministro pirmininko teiraujasi, ar D.Bradausko „MG Baltic“ viceprezidentui Raimundui Kurlianskiui atskleista informacija apie VMI tyrimus neturėjo įtakos tų tyrimų baigčiai.

Taip pat klausiama, kokias mokesčių vengimo schemas su R.Kurlianskiu aptarinėjo inspekcijos vadovas, ar jos buvo taikomos „MG Baltic“, „Vilniaus prekybai“, „Leksitai“ ir kitoms įmonėms, siekiant išvengti mokesčių mokėjimo.

Frakcijos nariai Gabrielius Landsbergis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Rasa Juknevičienė, Ingrida Šimonytė, Mykolas Majauskas ir Andrius Kubilius kreipimesi taip pat prašo atsakyti, kurie politikai buvo minimi įrašytuose D.Bradausko ir R.Kurlianskio pokalbiuose. Finansų ministras Vilius Šapoka praėjusią savaitę teigė, kad pokalbiuose buvo žeminami šalies vadovai.

Taip pat klausiama, ar atleidus D.Bradauską iš pareigų pasitikima likusiais dirbti inspekcijos vadovais, ar planuoja vykdyti išsamius tyrimus dėl galimų VMI vadovų piktnaudžiavimo atvejų.

V.Šapoka praėjusį penktadienį atleido D.Bradauską, nustačius, kad VMI vadovas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui teikė informaciją apie „Vilniaus prekybos“ ir VP grupės akcininkų mokestinius patikrinimus, ši informacija buvo naudinga šioms dviem verslo grupėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visiems įdomu kas kaip su p. Bradausko veikla, nes atrodo, kad p. Kildišienės kailiniais buvo uždengta visa žiniasklaida, kad atitrauktų dėmesį nuo p. Bradausko reikalų.

senelis

senelis portretas
koncervatoriai kaip visada kam igelti priekyje idomu nejau visi tyri o va ir ne senelis pastate nedideli nameli nemersetoj kur pagal paveltosaga namai negalimi ir komentuoti nenori tik anukelis pajuokavo kad buldozeriu neleis guls ir gules

O kur

O kur portretas
dingo Msiulis VSD nenori paklausti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių