Konkurencijos taryba leido „BaltCap“ perimti „Coffee Inn“ tinklo valdytoją

Konkurencijos taryba leido investicijų bendrovės "BaltCap" valdomam rizikos kapitalo fondui "Lithuania SME Fund" įsigyti 18,34 proc. kavinių tinklą "Coffee Inn" valdančios bendrovės "Keturi kambariai" akcijų ir padidinti jos dalį iki 59,07 procento.

Taryba pranešė, kad dėl akcijų įsigijimo nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis ar itin apribojama konkurencija atitinkamose rinkose.

Kovo pabaigoje "Keturi kambariai" pranešė, kad sandoris bus baigtas gavus leidimą. Tuomet bendrovės direktorius Vygantas Makselė teigė, kad fondui padidinus savo dalį, įmonės valdymas ir verslo vystymo kryptis nesikeis.

Likusios "Keturių kambarių" akcijos priklauso penkiems "Coffee Inn" įkūrėjams - Nidui Kiuberiui, Pauliui Lavrukaičiui, V.Makselei, Martynui Šerkšniui ir Vyteniui Kurapkai.

Šiuo metu "Coffee Inn" tinklą sudaro 30 kavinių - 22 Lietuvoje ir 8 Latvijoje. Praėjusiais metais įmonė atidarė 5 naujas kavines Lietuvoje ir Latvijoje.

"BaltCap" fondą "Lithuania SME Fund" įsteigė 2010 metais per Europos investicijų fondo valdomą "Jeremie" programą, jis investuoja iki 3 mln. eurų (10,36 mln. litų) į perspektyvias Lietuvos smulkias ir vidutinio dydžio įmones. Fondo dydis siekia 20 mln. eurų (69,06 mln. litų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių