Klaipėdos RATC tapo „Gazele 2016“

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) pelnė prestižinį šalies verslininkų titulą "Gazelė". Tai patvirtinantis sertifikatas bendrovės vadovams įteiktas praėjusią savaitę vykusiame iškilmingame Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamame renginyje Kauno "Žalgirio" arenoje.

Sparčiausiai augančios Lietuvoje veikiančios įmonės – "Gazelės" – buvo renkamos jau 13 kartą. Šiemet į sparčiausiai augusių bendrovių sąrašą pateko net 4 000 įmonių.

Sparčiausiai augančių bendrovių – "Gazelių" – konkursai rengiami Danijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Baltijos šalyse. "Gazelės" ženklas laikomas sėkmingai ir skaidriai dirbančios bendrovės simboliu. Lietuvoje šiuos rinkimus nuo 2003 m. organizuoja leidinys "Verslo žinios" kartu su konkurso partnere Valstybine mokesčių inspekcija.

Šiemet konkurse dalyvavo įmonės, kurios pradėjo veiklą ne vėliau kaip 2012 m. sausio 1 d., o jų metinė apyvarta buvo nuo 0,29 mln. iki 40 mln. eurų. "Gazelėmis" pripažintos tos įmonės, kurių apyvarta per 2012–2015 m. augo ne mažiau kaip 20 proc.

"Klaipėdos RATC pastaraisiais metais visame Vakarų Lietuvos regione intensyviai vykdė atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtros projektus – pastatė 11 didžiųjų ir žaliųjų atliekų priėmimo aikštelių, Dumpiuose padėjo veiklą atliekų rūšiavimo gamykla, sąvartyne sumontuota dujų surinkimo ir papildoma filtrato valymo įranga. KRATC siekia tapti modernia ir ekologiškai atliekas tvarkančia bendrove. O "Gazelės" laimėjimas – dar vienas patvirtinimas, jog mūsų valdoma bendrovė eina teisingu keliu ir patenka tarp šalies verslo lyderių", – sakė Judita Simonavičiūtė, KRATC stebėtojų tarybos narė.

Pasak "Gazelės" konkurso organizatorių, už augimo kriterijų ne mažiau svarbus ir skaidrumas bei viešumas: ar įmonės tvarkingai moka mokesčius, ar jų mokamas darbo užmokesčio vidurkis yra ne žemesnis, nei paprastai moka to regiono įmonės, užsiimančios panašia veikla, ar kasdienėje veikloje vadovaujamasi geros verslo praktikos principais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Na juokas ima. Konkursas......laimejo..... Jug sumoki pinigus ir turi :) kazkada buvo idomu kol ne pasidomejau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių