„Klaipėdos naftos“ krova – 26 proc. didesnė nei pernai

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos nafta“ savo terminaluose Klaipėdoje ir Subačiuje rugpjūtį perkrovė 6,1 proc. daugiau krovinių nei pernai rugpjūtį, o skaičiuojant nuo metų pradžios krova ūgtelėjo net 26 proc.

Klaipėdos naftos terminale bei Subačiaus kuro bazėje, kur laikomos valstybės kuro atsargos, šių metų rugpjūčio mėnesį į talpyklas perkrauta 436 tūkst. tonų naftos produktų, o t.y. 6,1 proc. daugiau lyginant su praėjusių metų rugpjūčiu, kai buvo perkrauta 411 tūkst. tonų krovinių. Nors tamsiųjų naftos produktų tranzito srautai mažėjo, tačiau padidėjo „Orlen Lietuva“ šviesiųjų naftos produktų eksportas bei šviesiųjų naftos produktų importas.

Skaičiuojant nuo metų pradžios į bendrovės talpyklas perkrauta 5,4 mln. tonų naftos produktų, o tai yra 26,2 proc. daugiau nei pernai, kai į talpyklas per 8 mėnesius buvo perkrauta nepilnai 4,3 mln. tonų.

Bendrovės valdomas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas išdujino ir į gamtinių dujų perdavimo sistemą rugpjūtį patiekė 840 tūkst. MWh gamtinių dujų, t.y. 2,1 karto daugiau nei pernai rugpjūtį, kai buvo išdujinta 394 tūkst. MWh. Iš viso per aštuonis šių metų mėnesius išdujinta 11 mln. MWh, o tai yra 3,3 karto daugiau nei pernai palyginamuoju laikotarpiu, kai buvo išdujinta beveik 3,4 mln. MWh dujų.

Išaugusi krova nuo metų pradžios lėmė didesnes pajamas. Iš viso bendrovė preliminariai per 8 mėnesius iš visų savo veiklų gavo 72,9 mln. Eur, pajamų, t.y. 3,1 proc. daugiau nei atitinkamu 2015 metų laikotarpiu, kai gauta 70,7 mln. Eur.

„Vasaros metu dažniausiai jaučiame naftos produktų krovinių srautų sezoniškumo įtaką, tačiau šįmet, lyginant su pernai, mums pavyko amortizuoti sezoninius iššūkius dėl optimaliai diversifikuotų krovinių šaltinių. SGD terminalo krovos augimas, kaip ir liepą, susijęs su tuo, kad jau įsibėgėjus dujų metams, t.y. 2016 m. vasario mėn. „Lietuvos dujų tiekimas“ ir „Achema“ užsakė SGD terminalo pajėgumų kiekį, leidžiantį per likusius dujų metus patiekti beveik visus abiems bendrovėms reikalingus dujų kiekius“, - rezultatus apibendrino Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būtų galima

Būtų galima portretas
pasidžiaugti nežinomos sumos pinigais atitenkančiais nuo šios krovos sėkmės nežinomam Lietuvos biudžetui.Bet..Kadangi mes nežinome kur ištaškoma (tik keletą faktų netyčia prasprūdusių į viešumą:SDT, stadionas, Valdovų rūmai ir t.t.)gaunami vastybei pinigai, tai šis skmingas Klaipėdos naftos darbas nekelia jokių emocijų..Vistiek eilinį kartą iš valdžios išgirsime"pinigų nėra."

Smarvė

Smarvė portretas
Ar labdarą taikys kiekvinam susirgusiam širdies ar vėžio ligomis, čia pagal smarmės debesėlio ribas, imam nuo KLAIPĖDOS senamiesčio pusės iki miesto ligoninės. Kažkada kompensacijas davė tiems kas prie CBK gyveno, bet čia ne mūsų valdžia.

smarvė - nusikaltėliai

smarvė - nusikaltėliai portretas
Tiek pat daugiau terorizavo savo naftos smarve klaipėdiečius ir Klaipėdą. Ko gero, tiek pat daugiau teikė labdarą. Mūsų meras tą sveikiną, o klaipėdiečiai kaip???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių