„Klaipėdos nafta“ investuos 2,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos nafta” ir „Kauno dujotiekio statyba“ pasirašė rekonstravimo rangos sutartį dėl šviesiųjų naftos produktų (ŠNP) pakrovimo į mobiliąsias talpyklas sistemos modernizavimo darbų atlikimo. Pagal šią sutartį numatyta, jog rekonstruota naftos terminalo infrastruktūra veiklą pradės šių metų pabaigoje.

Rekonstravus degalų perpylimo aikštelėje technologinį įrenginį ir įdiegus dar keturis naujus perpylimo įrenginius, terminale vienu metu bus galima užpildyti 4 degalus pervežančias autocisternas.

Į degalų perpildymo aikštelėje esančių sistemų gerinimą bendrovė investuos 2,5 mln. eurų, siekiant padidinti pakrovimo į autotransportą degalų srautus bei terminalo lankstumą.

„Laikomės principinės nuostatos daug dėmesio skirti technologinių procesų efektyvumo gerinimo projektams, todėl ši investicija yra svarbi bendrovei, kadangi leis geriau patenkinti bendrovės klientų, besinaudojančių degalų perkrovos į autotransporto priemones paslauga, poreikius. Tai reiškia, jog naftos produktų užpildymo procesas į autotransporto priemones taps lankstesnis, patrauklesnis ir ekonomiškesnis laiko atžvilgiu“, - investicijos svarbą pabrėžė Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

Rangovas be autotransporto pakrovimo papildomų sistemų įdiegimo, taip pat modernizuos autotransporto pakrovimo aikštelę užtikrinant galimybę naftos produktus - benziną ir dyzeliną į autocisternas krauti naujiems klientams. Šiuo metu Bendrovės paslaugomis, perpilant autotransportui skirtus degalus iš tanklaivių, jas sandėliuojant bendrovės terminale bei pakraunant į autocisternas naudojasi „Lukoil Baltija“ bei „Neste Lietuva“ .

Darbai turėtų trukti 7 mėnesius nuo sutarties pasirašymo. Šis projektas – tai pirmojo bendrovės naftos terminalo modernizavimo etapo ir 2016-2020 m. bendrovės veiklos strategijos darbų dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Ko gero vel kibirais semsite ir visa puse miesto apdalinsite smarve. Nors karta padarykite taip, kad gyventoju nenuodytumete naftos smarve.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių