Klaipėdą pasiekė pirmasis „Statoil“ SGD krovinys šiemet

  • Teksto dydis:

Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalą antradienį pasiekė pirmasis šiemet SGD krovinys iš Norvegijos „Statoil“.

Portalo marinetraffic.com duomenimis, su Norvegijos vėliava plaukiojantis tanklaivis „Arctic Princess“ antradienio popietę prisišvartavo prie SGD terminalo.

„Laivas yra atvykęs ir šiuo metu ruošiamasi technologiniams procesams“, - Eltai sakė „Klaipėdos naftos“ atstovė Orinta Barkauskaitė.

Tačiau ne visas tanklaivio turinys bus skirtas Lietuvos rinkai. Dujų prekybos bendrovė „Litgas“ praėjusią savaitę pranešė, kad, dėl šalčių išaugus rinkos kainoms, su „Statoil“ sutarta atgabenti ne 138 tūkst. kubinių metrų SGD, o 98 tūkst. kub. m SGD.

Likusi krovinio dalis bus parduota už dujas brangiau mokančiam pirkėjui. Tačiau kokiai bendrovei parduodamos dujos, neatskleidžiama.

„Litgas“ skaičiuoja, kad dėl tokio sandorio terminalo išlaikymo sąnaudos sumažės 0,5 mln. eurų.

Dėl šio optimizavimo metinis paskirtojo tiekimo SGD kiekis nepasikeis ir sudarys maždaug 550 tūkst. kubinių metrų SGD (apie 320 mln. kubinių metrų, arba apie 3,8 TWh).

Praėjusiais metais, pasinaudojusi laikinu kainų šuoliu rinkoje, „Litgas“ taip pat optimizavo paskirtojo tiekimo grafiką. Anot pranešimo, 2017 metais ši operacija, kurios metu perparduota didesnė SGD krovinio dalis, padėjo sumažinti praėjusių metų SGD terminalo išlaikymo sąnaudas iki 3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiauram anonimui

kiauram anonimui portretas
anonime, kai rusynas kam norės kada norės neužsukinės dujų, tada bus kita kalba o dabar valink :D Ar nuomnuotumeis butą jei vieną mėnesį 150 moki, kitą mėnesį 500, trečią ir ketvitą mėnesį apskritai nx tave meta iš buto o penktą mėnesį siūlo sugrįžt? :D

Tai gal stipriai atpigzzzzz dujos?

Tai gal stipriai atpigzzzzz dujos? portretas
Ar dvigubai pabragzzzz kaip visada?

Anonimas

Anonimas portretas
Na pensininkai krapstykit euriukus Grybauskaites gaujai. ,,Statoil dujos 550 E/1000 m3, Rusijos 125E/1000m3. Paklauskit kur svolociai juos deda ta skirtuma ( i Amerikos ofsorines kompanijas kad nuslepti mokescius) Stai kokie rupestingi kurvos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių