Kelių direkcija pristatė veiklos rezultatus: sutaupyti 78 mln. eurų

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) antradienį pristatė savo 2018 m. veiklos rezultatus. Pasak LAKD direktoriaus Vitalijaus Andrejevo, pernai direkcija sutaupė beveik 78 mln. eurų, iš kurių 65 mln. eurų sutaupyti per rangos darbų viešuosius pirkimus.

Projektavimo sektoriuje sutaupyta 4,8 mln. eurų, iš delspinigių, baudų ir išskaitų gauta 4,2 mln. eurų, o peržiūrėjus administracines išlaidas sutaupyta 3,97 mln. eurų.

„Apibendrinant taip jau yra, kad LAKD tvarkosi savo ūkį, matydami, kad trūksta lėšų infrastruktūriniams darbams, objektams, darome viską, kad anksčiau galėtume pradėti įgyvendinti kitus projektus“, - sakė V. Andrejevas.

Pasak jo, už sutaupytas lėšas Kelių direkcija gali anksčiau pradėti įgyvendinti tokius projektus kaip „Megos“, Akademijos sankryžų Kaune, kelio Vilnius-Utena ruožų rekonstravimą.

„Iš viso 2018 m. panaudota 485 mln. lėšų numatytiems darbams, o objektų skaičius, lyginant su 2017 m., padidėjo, todėl sakome, kad darome daugiau už mažiau lėšų“, - teigė V. Andrejevas.

Vasarą susisiekimo ministras Rokas Masiulis pristatė 33 valstybinės reikšmės kelių kokybės audito rezultatus. Pagal šiuos rezultatus, 29 iš 33 kelių - nekokybiški. Kaip parodė auditas, šiais veiksmais iššvaistyta 16 mln. eurų. Už paklotą mažesnį asfalto kiekį Kelių direkcija, administruodama kelių remonto sutartis, pritaikė netesybų ir baudų daugiau kaip už 4,2 mln. eurų.

Kelių direkcijos duomenimis, per 2018 m. įgyvendinti 462 projektai už 485 mln. eurų, ir tai yra 35 projektais daugiau nei 2017 m. (499 mln. eurų) ir 81 daugiau nei 2016 m. (494 mln. eurų).

Kelių direkcijos vykdomi projektai yra finansuojami iš nacionalinio biudžeto lėšų ir ES investicijų fondų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
Jei visi ministrai būtų tokie kaip Rokas masiulis, gyventumėme kaip skandinavai. Sėkmės jam darbe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių