Keliautojai dar kartą įspėjami dėl „Antibų“ sukčiavimo

  • Teksto dydis:

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) pakartotinai įspėja keliautojus dėl kelionių pardavimo agento MB „Antibai“ ir jos direktorės Gintarės Budrienės galimai neteisėtos veiklos.

VTD ir policija informuoja, kad Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimas dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule yra pareikštas mažosios bendrijos „Antibai“ savininkei G. Budrienei, kuri apgaule žadėdama suorganizuoti kelionę į Turkiją 14 asmenų, įgijo iš jų 10 390 eurų sumą, minėtų paslaugų nesuteikė, pinigų negrąžino ir įgijo savo naudai svetimą didelės vertės turtą. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-o skyriaus prokurorai.

Asmenims, nukentėjusiems nuo šios įmonės ar šio asmens nusikalstamos veikos, siūloma kreiptis į ikiteisminį tyrimą atliekantį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 1-o skyriaus vyriausiąjį tyrėją Nerijų Kreivėną.

VTD dar kartą atkreipia dėmesį, kad tiek „Antibai“, tiek G. Budrienė neturi kelionių organizatoriaus pažymėjimo, taip pat neturi galiojančių tarpininkavimo sutarčių su Lietuvoje veikiančiais kelionių organizatoriais, todėl bet kokia galima veikla siūlant organizuotas turistines keliones yra nelegali ir neteisėta.

Šių metų rugsėjo 28 d. VTD išplatino įspėjimą dėl kelionių pardavimo agento „Antibai“ ir jos direktorės Gintarės (Valaitytės) Budrienės galimai nesąžiningos ir neteisėtos veiklos.

VTD surinko ir teisėsaugos institucijoms perdavė duomenis, įrodančius, kad „Antibai“ ir / arba G. (Valaitytė) Budrienė vykdė veiklą, pažeisdama turistų teises: nepateikė Turizmo įstatyme numatytos privalomos informacijos turistams apie turistų užsakytas keliones; nesudarė rašytinės kelionės sutarties ir / arba tokios sutarties nepateikia turistui; tarpininkaudama parduodant kelionių organizatorių organizuotas turistines keliones sutartyje nenurodė kelionių organizatoriaus; nepateikė turistams kelionės dokumentų; neatsiskaitė su apgyvendinimo ir transportavimo paslaugų teikėjais už turistui turimas suteikti paslaugas turistui išvykus į kelionę; negrąžino turistams jų sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones.

Rugsėjo mėn. pabaigoje nukentėjo iš „Antibų“ kelionę į Antaliją (Turkija) įsigiję 14 turistų iš Lietuvos: kurorte buvo neapmokėtos jų nakvynės, atgalinis skrydis.

„Esant šiandieniniam teisiniam reguliavimui turizmo paslaugų teikimo rinkoje, vienintelis būdas išvengti panašių atvejų, tai yra turistams patiems atidžiai domėtis paslaugų teikėjais. Departamentas kaip tik šiuo metu koncentruojasi į turistų švietimą bei teikia pastabas teisinio reglamentavimo tobulinimui ateityje. Pastoviai vykdome kelionių organizatorių bei agentūrų stebėseną ir operatyviai informuojame visuomenę bei, esant reikalui, teisėsaugos institucijas“, – teigia VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

VTD rekomenduoja labai atidžiai rinktis paslaugos teikėją, kilus klausimams konsultuotis su departamento specialistais ir vadovautis patarimais iš specialistų sudarytos atmintinės.

Prieš įsigyjant kelionę būtinai:

gauk išsamią informaciją apie kelionę: transportą, apgyvendinimą, maitinimą ir maršrutą;

sužinok visą kelionės kainą;

sužinok, kas yra kelionės organizatorius;

Valstybinio turizmo departamento svetainėje patikrink kelionių organizatoriaus draudimą dėl nemokumo ar bankroto;

susipažink su atsiliepimais apie kelionių organizatorių ir (ar) kelionių agentūrą;

gauk turizmo paslaugų sutartį ir susipažink su jos sąlygomis;

išsiaiškink sutarties nutraukimo sąlygas;

išsiaiškink skundų nagrinėjimo tvarką;

gauk kelionių organizatoriaus vietinio atstovo kontaktus;

gauk informaciją raštu apie tikslias kelionės sąlygas.

 

Prieš perkant kelionę, išsiaiškink viską. Taip pat būtinai patikslink išvykimo laiką likus dienai iki kelionės ir saugok savo kelionės sutartį iki pat kelionės pabaigos.


Šiame straipsnyje: AntibaisukčiavimaskelionėsVTD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių