Keisis „Smiltynės perkėlos“ keltų bilietų kainos

  • Teksto dydis:

Dėl „Smiltynės perkėlos“ didžiausio tarifo (pajamų) perskaičiavimo, nuo šių metų birželio 1-osios keisis keltų bilietų kainos. Didžiausias tarifas buvo paskaičiuotas ir patvirtintas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos gegužės 17 dienos posėdyje.

„Smiltynės perkėlos“ perkėlimo keltais paslaugų kainos nesikeitė kone dešimtmetį, kai, tuo tarpu, dėl infliacijos augimo, vidutinio darbo užmokesčio didėjimo ir kitų veiksnių, kainos sparčiai augo daugelyje sričių, įskaitant ir viešąjį transportą.

Keltų bilietų kainas pakoreguos bendrovės atliktas ir su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija suderintas didžiausio tarifo (pajamų) perskaičiavimas. Didžiausias keleivių ir transporto priemonių perkėlimo per Klaipėdos valstybinį jūrų uostą tarifas apskaičiuojamas kas treji metai (anksčiau – kas penkeri), atsižvelgiant į infliacijos, energetikos išteklių kainų bei mokesčių pokyčius, keltų reisų skaičių, teisės aktų reikalavimus, įgyvendintas investicijas.

Keisis ir didžiausio tarifo diferencijavimo tarp atskirų perkėlimo kategorijų tvarka – ženkliai sumažintas kainoraštyje esančių kategorijų skaičius, jas sustambinant nuo 24 iki 8 kategorijų. Taip nuspręsta siekiant patogumo ir aiškumo klientams.

Naujosios kainos, lyginant su ankstesnėmis, bus sumažintos 13-oje iki šiol buvusių kainų kategorijų, ūgtels 10-yje ankstesnių kategorijų, viena kategorija išimta iš kainoraščio.

Pagal naująją tvarką nebus imamas papildomas mokestis už transporto priemonėse besikeliančius keleivius, mat ši kaina jau įtraukta į transporto priemonės perkėlimo kainą. Taip tiek klientai, tiek darbuotojai išvengs nepatogumo, kurį sukelia transporto priemonėje esančių keleivių skaičiavimas, dėl to paspartės aptarnavimo greitis ir atsiras galimybė artimiausioje ateityje pilnai automatizuoti ir transporto priemonių bilietų pardavimą. Keleiviai elektroninius bilietus gali įsigyti jau nuo praėjusių metų, naudodamiesi nemokama mobiliąja programėle keltas.lt.

„Nuo to laiko, kai paskutinį kartą buvo perskaičiuotas didžiausias tarifas, daugelio paslaugų ir prekių kainos ženkliai pasikeitė, natūralu, kad tai daro įtaką ir mūsų veiklos kaštams. Reikia prisiminti, kad mūsų kainos nekito jau beveik dešimt metų. Tikimės, jog pasikeitusi kainodara bus kur kas patogesnė mūsų klientams, o svarbiausia – leis automatizuoti transporto bilietų pirkimą ateityje. Su senąja kainų skaičiavimo metodika to padaryti negalėjome, nes buvo neįmanoma automatiškai suskaičiuoti  automobiliuose esančių keleivių“, – sakė „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Nuo birželio 1-osios, keleivio bilieto kaina už perkėlimą į abi puses bus 1 euras. Persikėlimas lengvuoju automobiliu kainuos 12.30 eurų, mopedu, motociklu – 4.90 eurų, autobusu iki 5 tonų – 24.60 eurų, virš 5 tonų – 39.40 eurų, krovininiu automobiliu nuo 3.5 iki 12 tonų – 28.30 eurų, virš 12 tonų – 39.40 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ratamonas

Ratamonas portretas
Na dabar bus biznis autobusų ir mikro autobusu vairuotojams. Tik pagalvokit. Neringai priklausančiam transportui organizacijos apmoka persikelima. Tad vairuotojui kelentis keltu tuščiam bus į nauda. Jis susisodins keleivius už puse žmogaus perkelimo kainos ir užsidirbs. Vai kaip fainiai!

Josef Wilmer

Josef Wilmer portretas
Užtikriname greitus ir patikimus paskolų sprendimus visiems, susisiekite su EUROPAFUNDING@GMAIL.COM ir gaukite finansavimą 2%.

Anonimas

Anonimas portretas
as juk sakiau, kad naktinius tusciu keltu reisus kai sugalvojo kainos augs. Dolbo a jobai, aciu jums
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių