Kauno butų ūkis padeda įveikti sunkmetį

  • Teksto dydis:

UAB Kauno butų ūkis daug prisidėjo prie to, kad kauniečiams būtų kuo lengviau išlaikyti savo būstus. Nauji bendrovėje taikomi vadybos modeliai, projektai ir kiti atlikti darbai administruojamuose būstuose šiandien duoda vaisių – padeda lengviau išgyventi sunkią žiemą.

Gera vadyba – palankios kainos

UAB Kauno butų ūkis jau prieš kelerius metus patobulino bendrovės vadybą taip, kad būsto administravimo išlaidos būtų palankios gyventojams. Bendrovė taiko modernias vadybos naujoves, kurios padeda taupyti gyventojų laiką. „Svarbiausias namo priežiūros sritis esame sugrupavę į keturias dalis, kad gyventojai galėtų iškart  tiesiogiai kreiptis į atitinkamas problemas sprendžiančius savo srities profesionalus. Stengiamės, kad mūsų komandos darbuotojai kvalifikuotai ir laiku padėtų gyventojams savo namuose jaustis komfortiškai, kad nuotaikos nedrumstų gedimai ir dėl to kylantys buitiniai nepatogumai“, – sakė bendrovės generalinis direktorius Marijus Zaborskas.

Pagalba: būsto renovacijos reikalais padeda rūpintis už šią sritį atsakingi UAB Kauno butų ūkio specialistai. Jie sutvarko reikiamus dokumentus, teikia konsultacijas, prižiūri visą procesą. (Tomo Urbelionio / BNS , Kauno butų ūkio nuotr.)

„Mūsų investicijos į bendrovės darbuotojus, informacines technologijas, profesionalias darbo priemones, atsinaujinantį automobilių parką leidžia pasiūlyti klientams konkurencingas paslaugų kainas“, – teigė M.Zaborskas.

Bendrovė daug prisidėjo ir prie senų daugiabučių modernizavimo – sėkmingai įvykdyti 36 daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) projektai. Dabar šių pastatų savininkai džiaugiasi šiltesniais ir taupesniais namais, atnaujintais vamzdynais, tvarkinga namų aplinka. „Be kompleksinės modernizacijos, bendrovė padeda gyventojams įgyvendinti daugiabučių namų vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų modernizavimo projektus, kurie dar vadinami mažąja renovacija“, – pasakojo M.Zaborskas.

Mažoji renovacija yra gera išeitis tiems, kas negali investuoti į kompleksinę daugiabučio renovaciją arba jų namo negalima renovuoti dėl paveldosaugos reikalavimų.

Profesionali pagalba

Būstų modernizavimas tapo ypač aktualus šovus į aukštumas energijos kainoms. Kauno būtų ūkio administravimo direktorė Danutė Razgūnienė pastebi, kad gyventojai šiuo metu dažniau nei įprastai domisi galimybėmis taupyti šilumą. „Dar turime gana daug nerenovuotų, su senais šilumos punktais namų, kuriems ši problema ypač aktuali. Tokių namų gyventojus informuojame apie galimybes su valstybės parama ieškoti taupesnio gyvenimo sprendimų“, – sakė D.Razgūnienė.

Pasak direktorės, pats efektyviausias būdas kovoti su didelėmis šildymo kainomis – kompleksinė renovacija. Tam tikslui bendrovė padeda parengti investicijų planus. „UAB Kauno butų ūkis savo administruojamuose daugiabučiuose prisideda prie šio proceso vadybos: organizuoja viešą aptarimą ir balsavimą, rengia paraiškas finansų kredito įstaigoms, organizuoja viešuosius pirkimus, rengia  rangos darbų techninius projektus, vykdo techninę priežiūrą“, – kalbėjo D.Razgūnienė.

Būsto renovacijos reikalais padeda rūpintis už šią sritį atsakingi UAB Kauno butų ūkio specialistai. Jie sutvarko reikiamus dokumentus, teikia konsultacijas, prižiūri visą procesą.

Galimybė rinktis

Tiems gyventojams, kuriems netgi su parama kapitalinis namų atnaujinimas nėra patrauklus dėl didesnių investicijų, siūloma mažoji renovacija. „Valstybė šiuo metu yra pradėjusi vykdyti Mažosios renovacijos programą. Pagal naujus reikalavimus gyventojų šilumos tiekėjas, šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas arba namo valdytojas turės užtikrinti, kad ne vėliau nei per ketverius metus visi daugiabučių namų šilumos punktai būtų pertvarkyti į automatizuotus. Tam valstybė numato kompensuoti iki 80 proc. mažosios renovacijos išlaidų“, – aiškino D.Razgūnienė.

Mažoji renovacija skirta vien šildymo sistemoms modernizuoti. UAB Kauno butų ūkio Šildymo sistemų darbų vadovas Romanas Puškinas tvirtino, kad senos statybos daugiabučiuose namuose žmonės moka didelius mokesčius už šildymą dėl pasenusių technologijų. „Dažna problema – nesubalansuota šilumos cirkuliacija. Tada namo kampiniai butai šąla, o viduryje esančių butų gyventojams net per šilta. Tokiuose namuose neretai kyla nesutarimų, kiek šilumos naudoti: gaunantys kompensaciją reikalauja didinti šilumą ir komfortą, o jos negaunantys tvirtina, kad užtenka vėsesnės temperatūros“, – pasakojo R.Puškinas.

Senųjų namų gyventojams specialistas pataria bent jau pasirūpinti langų sandarumu, užklijuoti už radiatorių atspindinčias šilumą plėveles.

Mažos investicijos – didelė nauda

Pasak R.Puškino, mažoji renovacija subalansuoja išderintas šildymo sistemas, taip pat gali būti pakeičiami radiatoriai ir vamzdynai, įrengiami termostatiniai ventiliai, jei įmanoma – individualūs šilumos apskaitos prietaisai ar dalikliai.

„Renovacijos metu seni elevatoriniai šilumos punktai pakeičiami naujais, automatizuotais, šildymo sistemos subalansuojamos įrengiant automatinius balansavimo ventilius. Šios priemonės leidžia sutaupyti 15–25 proc. šilumos“, – teigė jis.

Vadyba: Kauno butų ūkio darbuotojai stengiasi kvalifikuotai ir laiku padėti gyventojams savo namuose jaustis komfortiškai, kad nuotaikos nedrumstų gedimai ir dėl to kylantys buitiniai nepatogumai. (freepik.com nuotr.)

Gana efektyviai šilumą taupo automatinis karšto vandens temperatūros reguliavimas ir palaikymas stovuose. Tokiu atveju į visus butus tiekiamas vienodos temperatūros vanduo ir yra galimybė sutaupyti iki 30 proc. šilumos energijos vandeniui šildyti.

Po mažosios renovacijos butų šilumos energijos, karšto vandens skaitiklius, termoreguliatorius ir šilumos daliklius galima prijungti prie duomenų surinkimo sistemos. Tada skaitiklių rodmenys radijo bangomis arba internetu surenkami nuotoliniu būdu.

Mažoji renovacija yra gera išeitis tiems, kas negali investuoti į kompleksinę daugiabučio renovaciją arba jų namo negalima renovuoti dėl paveldosaugos reikalavimų. Be to, ji yra pigesnė ir greitesnė, gali būti pirmasis etapas planuojant tolesnius namo atnaujinimo (modernizavimo) darbus.

Padeda taupyti elektros energiją

UAB Kauno butų ūkis rūpinasi ir savo administruojamų namų elektros energijos taupymu. Tam yra techninių priemonių, kurias įgyvendina bendrovės specialistai. Butų ūkio elektros tinklų darbų vadovas Algirdas Butvila pasakojo, kad daugiabučių laiptinėse ir rūsiuose šviečia LED lemputės. „Šviesa įsijungia tik tada, kai į laiptinę įeina žmonės, nes sumontavome judesio daviklius. Kai rūsyje ar laiptinėje žmonių nelieka, šviesa išsijungia automatiškai“, – sakė jis.

Elektra: UAB Kauno butų ūkis rūpinasi ir savo administruojamų namų elektros energijos taupymu. (Vytauto Petriko nuotr.)

Su judesnio jutikliais montuojami ir kiemų apšvietimo prožektoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babulka

babulka portretas
kokį sunkmetį?

ela

ela portretas
Iš skaudžios patirties pritariu, kad Kauno butų ūkis išmoko rašyti, bet nedirbti. Mokesčiai priskaičiuoti už neatliktus darbus {teisinasi, kad neturi darbininkų}, administracija išsiplėtusi, bet nežino kas už ką atsakingas , siuntinėja raštus nuo vieno valdininko prie kito, prisipažįsta, kad nežino kaip spręsti problemas ,, o svarbiausia , kad Kauno miesto savivaldybė nurodo kaip reikia sukčiauti ir uždarbiauti elektros prisijungimai prie bendro naudojimo objektų nekontroliuojami,ESO netikrina , svarbu, kad kažkas užmoka... galima daryti išvadas,kad Kaunas Mafijos miestas

Na

Na portretas
p. generelinis M. Zaborskas toks pats kaip jo darbuotojai. Nieko gero nesulauksit. Net neverta kreiptis. Ten gerai sudaryta šaika sukčių.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių