Kas ruošiasi pirkti TV3 kanalų grupę?

  • Teksto dydis:

Atsinaujinus svarstymams, esą Švedijos žiniasklaidos koncernas MTG ketina parduoti verslą Baltijos šalyse, rinkoje pradėta svarstyti, kas galėtų pirkti šį verslą, - minimos įmonės nuo Švedijos, Estijos, JAV iki Lenkijos, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Dienraščio kalbinti Lietuvos įsigijimų rinkos specialistai teigia, kad, be didžiausio Estijos kabelinės televizijos operatoriaus "Starman", kuriam priklauso kabelinės televizijos ir interneto paslaugų įmonė "Cgates", ir Švedijos žiniasklaidos koncerno "Bonnier", valdančio Estijos verslo dienraštį "Aripaev" ir "Verslo žinias" Lietuvoje, TV3 kanalų grupė galėtų dominti ir Skandinavijos telekomunikacijų bendrovės "Telia Company" valdomą interneto ir TV paslaugų bendrovę "Teo".

Tarp potencialių pirkėjų Lietuvoje matomos ir Estijos žiniasklaidos grupės, pirmiausia "Ekspress Grupp", kuriai priklauso Baltijos šalių naujienų portalai "Delfi", ar koncernas "Eesti Media", kurio krepšelyje yra tokie prekių ženklai kaip "Postimees", BNS ar "15 min". Tarp kitų potencialių pirkėjų taip pat įvardijama JAV privataus kapitalo investicijų bendrovė "Providence Equity Partners", kuriai priklauso Lietuvos ir Latvijos mobiliojo ryšio operatorė "Bitė".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių