Kalėdų nuotaika – ir gėlių ūkiuose

  • Teksto dydis:

Įmonės „Žiežmarių gėlės“ vadovas Marius Muižinikas, pažiūrėjęs į parduodamos įmonėje auginamos produkcijos kiekius, gali nesunkiai atspėti, ar daug sniego yra didmiesčiuose. Pasirodo, nuo to irgi priklauso, kiek esame apimti kalėdinės nuotaikos ir ar norime įsigyti gėlių šventėms.

Darbo gausu ne tik pavasarį

Kaišiadorių rajone, Žiežmarių miestelyje, įsikūręs gėlių ūkis „Žiežmarių gėlės“ darbo turi ne tik pavasariais ir vasaromis, kai žmonės ima puošti savo aplinką - sodybas, kiemus, įstaigas, viešąsias erdves. Dabar gėlyne darbas verda ir rudenį, ir žiemą.

„Pagrindinis darbymetis tebeliko pavasaris ir vasaros pradžia, kai žmonės nori džiaugtis gėlėmis tiek namuose, tiek kiemuose. Tačiau labai sparčiai auga gėlių pirkimas ir kalėdiniu laikotarpiu“, - kalbėjo M.Muižinikas.

Pasak M.Muižiniko, gruodį viena populiariausių gėlių yra puansetija. Ji jau yra tapusi dar vienu neginčijamu kalėdiniu simboliu. „Jomis šiuo laikotarpiu pradėjome prekiauti maždaug prieš dešimt metų ir kasmet jų paklausa vis didėja“, - teigė jis.

Prekybai padeda ir sniegas

Dabar puansetijų „Žiežmarių gėlės“ užaugina apie 60 tūkst. Jų galima įsigyti visoje šalyje, įvariuose prekybos centruose.

„Pastebėjome, kad jų daugiau nuperkama pasnigus. Matyt, žmonės tuo metu labiau pajunta kalėdinę nuotaiką ir nori turėti gražų akcentą namuose – gyvą puansetiją“, – mano M.Muižinikas.

Paprastai puansetijos žiedai yra raudoni. Jų Žiežmarių ūkyje per lapkritį ir gruodį užauginama apie pusę. Tačiau kiti renkasi įvairias kitas spalvas. Antrus metus iš eilės šventiniu laikotarpiu populiarios baltosios puansetijos.

Kita populiari „Žiežmarių gėlių“ prekė – įvairios augalų kompozicijos, susodintos į vazonus. Jas komponuoja įmonės floristės. Į vazonus sodinamos nolinos, dracenos, šefleros, bruknuolės, singoniai, krotonai ir įvairūs kiti augalai. Šias gyvąsias kompozicijas ypač perka biurai, viešbučiai restoranai.

Prikėlė iš griuvėsių

Gėlių ūkis Žiežmariuose veikė dar sovietmečiu. Pasikeitus santvarkai, po privatizacijos jis ėjo iš rankų į rankas ir vis labiau nyko, buvo išparceliuota daug turto. Prieš dešimtmetį ūkį įsigiję naujieji akcininkai pakvietė vadovauti „Žeižmarių gėlėms“ M.Muižiniką su žmona Milda. Nuo tada imtasi šiltnamių renovacijos, plečiamas gėlių asortimentas.

Dabar čia augalams sukurtas dirbtinis automatiškai reguliuojamas klimatas. Tai leidžia vykdyti veiklą visus metus ir aprūpinti visos šalies prekybos centrus vazoninėmis bei skintomis  gėlėmis, vazonais,dirbtinėmis gėlėmis,vazomis, žvakidėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute

Danute portretas
Visada smagu uzsukti i Ziezmariu gelynus. Pabuvoti geliu "rojuje". Smagu, kad geliu asortimentas vis pleciasi. Teko aplankyti siltnamius ir sovietmeciais. tai nakties ir doenos skirtumas. Sekmes jusu vidovaujamui kolektyvui Ir toliau puoskite musu namus savo uzaugintomis gelemis, medeliais.

Hmm

Hmm portretas
Na, ne tokie jau tie šiltnamiai buvo suirę... Meluoja ponas Muižinikas.. Žiežmarių gėlės anais laikais buvo žinomos visoje Lietuvoje. Reiktų priminti, kad Žiežmarių gėles privatizavo ne kas kitas, o Stonys iš Dujetakanos, su kuriais Muižinikas susijęs labai artimai ...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių