Kaip gauti savų pinigų?

Žmones siutina nei iš šio, nei iš to bankomatuose prapuolančios kortelės. Jau trečią kartą per dvejus metus taip nutinka "Swedbank" klientei. Banko atstovai tikina, kad tokie atvejai nėra dažni, tačiau gyventojų patirtys kalba pačios už save.

Skubėjo į ligoninę

Lapkričio 10-ąją, penktadienį, klaipėdietė L. lankėsi pas savo giminaičius Radviliškyje.

Susiruošusi vykti namo prieš kelionę ji nutarė išsiimti grynųjų.

Apie 18 val. nukulniavusi prie "Swedbank" savitarnos bankomato ji viską darė taip, kaip įprastai – įkišo į aparatą banko kortelę ir laukė ekrane pasirodysiančių užrašų.

Staiga aparato ekranas pajuodavo ir neberodė jokių "gyvybės ženklų".

Karčios patirties su bankomatais jau turėjusi L. netrukus susivokė, kas įvyko.

"Kažką panašaus mačiau ir praėjusius du kartus, tačiau pastarąjį bankomatas visai išsijungė. Anksčiau neleisdavo suvesti kodo ir ekrane būdavo rašoma, kad įvyko klaida, bankomatas laikinai neveikia, o dabar viskas prapuolė. Nei šaukti, nei verkti. Likau tarsi karvė ant ledo. Banko darbo laikas pasibaigęs, teko skambinti budinčiam konsultantui", – nemalonų penktadienį atsiminė L.

"Kantrybė – dorybė"

Suvedus pagalbos numerį, iškart atsiliepė "Swedbank" konsultantė.

Tačiau darbuotoja negalėjo pasiūlyti nieko kito, kaip tik apsišarvuoti kantrybe ir laukti pirmadienio.

"Tai išgirdusi nesusivaldžiau ir pakėliau toną. Pinigų man reikia čia ir dabar, kainuoja kelionė į Klaipėdą, pirmadienio rytą laukia sunki operacija, galiausiai pavalgyti reikės. Ir atsidūrus tokioje situacijoje mane moko kantrybės. Jūs gal juokaujate?" – siuto klaipėdietė.

Paaiškėjo, kad naujos kortelės, kol bus pagaminta, teks laukti apie savaitę.

Prarado pasitikėjimą

Konsultantė klaipėdietei pasiūlė kitos savaitės pradžioje nueiti į banko padalinį ir išsiimti reikiamą pinigų sumą bei pateikti prašymą, kad būtų pagaminta nauja kortelė.

"Dar klausimas, ar už ačiū", – abejojo klaipėdietė.

Ji taip pat pastebėjo, kad tiesiogiai gryninti pinigus banko skyriuje kainuoja papildomai, tad kodėl ji, jau ir taip patyrusi nemalonią situaciją, turėtų laukti iki pirmadienio, o paskui dar ir susimokėti už neplanuotą operaciją?

"Bet kuriuo atveju, pinigų man reikėjo nedelsiant. Vieną, du kartus pasikartojusį košmarą galima laikyti atsitiktinumu, tačiau trečias kartas – jau tendencija. Kaip turėjau pasielgti? Bėgti skolintis 500 eurų pas gimines, draugus, kaimynus? Apmaudu, bet pasitikėjimą šiuo banku praradau visam laikui", – į vatą žodžių nevyniojo L.

Be to, moteris baiminosi, kad staiga pradėjęs veikti bankomatas negrąžintų jos kortelės kitam žmogui.

"Stovėjau ir laukiau gerą valandą vildamasi, jog aparatas įsijungs. Buvo baisu, kad kortelės kas nors nenugvelbtų. Kodėl banke negalėtų veikti avarinė tarnyba, kuri ištikus panašiai bėdai atskubėtų padėti?" – svarstė klaipėdietė.

Tokioje situacijoje buvo atsidūręs ir kitas klaipėdietis. Nors įsiūtis jau atslūgo, jis nenorėtų, kad tai kada nors pasikartotų.

"Ir aš spėjau įsitikinti, kad pravartu visada su savimi turėti grynųjų. Nes technologijos, kai to visai nesitiki, ima ir pakiša kiaulę", – šyptelėjo vyras.

Kaltas ir klientas?

Dienraščiui susisiekus su atsitiktine "Swedbank" konsultante Gabriele pasiteirauta, kas, bankomatui "prarijus" kortelę, padengs naujos pagaminimo išlaidas – klientas ar bankas.


Šiame straipsnyje: bankomatasSwedbankpinigaibankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai pastebėta f komentatoriaus

Teisingai pastebėta f komentatoriaus portretas
"Reik but visisku debilu kad visus savo pinigus laikyti banke..." Papildymui gal būtų galima pasakyti: pinigų nelaikyti viename banke

Skundžiatės skandinaviškais bankais Lietuvoje

Skundžiatės skandinaviškais bankais Lietuvoje portretas
bet turbūt nebuvot kojų iškėlę už Lietuvos ribų ir nesat susidūrę su užsienio bankais, kur problemų ir netrūksta, bet jų sprendimas gali būti dar ilgesnis.... Norvegiška kortelė "kažkodėl" sugedo Lietuvoje norint išsiimt pinigų tai ne tik, kad nebebuvo galimybės naudotis kortele, bet buvo užblokuota ir banko - kaip posakis: nei pinigų nei piniginės. Šioje situacijoje gelbėjo tik tai, kad nesinaudoju vieno banko paslaugomis ir pinigus laikau/naudojuosi keliuose bankuose/ kelių bankų kortelėmis ir extra/blogiausiam atvejui visada turiu grynųjų- europietiškų.

Anonimas

Anonimas portretas
Bankai dirba NE JUMS runkelia. Skandinavu banku shefas yra ROKFELERIS. Iskilus problemoms - kreipkites i sita GERA zmogu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių