Jūros šventėje – „Klaipėdos naftos“ staigmenos

Kvapą gniaužianti pramoga ir novatoriška edukacija. Šias dvi veiklas šį savaitgalį nugriaudėsiančios Jūros šventės metu klaipėdiečiams ir miesto svečiams dovanos bendrovė "Klaipėdos nafta". Socialiai atsakinga įmonė žada ne tik efektingus šokančių fontanų šou Jono kalnelyje, bet ir nepakartojamų įspūdžių bei naujų žinių suteiksiančią galimybę apsilankyti interaktyvioje palapinėje pačioje miesto širdyje.

Ištikimas šventės partneris

Bendrovės "Klaipėdos nafta" komunikacijos vadovė Indrė Milinienė akcentavo, kad Klaipėda, kaip vienintelis Lietuvos uostas, ypatinga ne tik verslo bei pramonės specifika, kurią didžiąja dalimi lemia uostamiesčio statusas, tačiau miestas ypatingas ir kultūriniais renginiais.

"Vienas tokių, kuris išsiskiria tiek savo dydžiu, lankytojų bei renginių gausa, yra Jūros šventė. Trijų dienų fiesta iki šiol neturi lygių visoje Lietuvoje. Mums, kaip uostamiesčio bendrovei, kuri vertina jūrines tradicijas, jų puoselėjimą, yra be galo svarbu, kad Jūros šventė šią kultūrinę kryptį ir išsaugotų", – tvirtino I.Milinienė.

Bendrovė "Klaipėdos nafta" yra vienas ištikimiausių Jūros šventės partnerių, kuris nuo pat 2000-ųjų remia gražiausias renginio idėjas. Ypač sėkmingas buvo pastarųjų metų bendradarbiavimas, kuris miestui padovanojo vieną ryškiausių projektų – šokančius fontanus Jono kalnelio užutėkyje. Bendrovės siekis globoti inovatyvias kūrėjų idėjas, o būtent fontanų šou tapo šventės sensacija dėl savo unikalumo ir išskirtinumo.

Dovanos karališką šou

Kaip teigė I.Milinienė, šiais metais specialiai Jūros šventei parengtas šou subtiliai papildys pagrindinę fiestos temą "Atostogos Rivjeroje", o emocingas ir dinamiškas muzikinis takelis fontanus šokdins iki pat dangaus. Šiųmetis vandens spektaklis pavadintas "Raudonu kilimu".

"Juo žengia karaliai ir popiežiai, kino aktoriai ir pasaulio didieji – raudonas kilimas nuo seno yra tapęs neatsiejama prabangos ir pagarbos dalimi. Jūros šventei ir jos svečiams tiesiame raudoną kilimą, įprasminantį mūsų pagarbą kiekvienai jos tradicijai, kiekvienam ją mylinčiam. Raudonas kilimas – tai ilgo kelio iki šių dienų atspindys, vainikuojantis akimirkas ir istorijas. Raudoną kilimą tiesiame įspūdingos muzikos garsais, žavingais fontanų šuoliais, negirdėta, unikalia istorija", – pasakojo komunikacijos vadovė.

Anot jos, nepaprastai džiugina tai, jog kiekvienais metais Jūros šventės organizatoriai geba nustebinti inovatyviu scenarijumi, vis kitokiu šviesos efektų, vizualinių netikėtumų bei pirotechnikos pritaikomumu.

Įranga kelia nuostabą

Bendrovės "Klaipėdos nafta" vandens fontanų šou – sudėtingas, ypatingo preciziškumo ir kruopštaus pasiruošimo reikalaujantis pasirodymas. Projekto techninei komandai visą įrangą teko montuoti ant vandenyje plūduriuojančių platformų, kurios vėliau inkarais stabilizuotos vidury užutėkio. Į vandenį nuleista sukomplektuota įranga sveria beveik penkias su puse tonos.

Klaipėdoje šou metu bus naudojama apie 40 įvairaus galingumo siurblių, kurie tiekia vandenį į beveik 150 purkštukų. Įspūdingiausių vandens ir šviesų scenų metu elektros energijos poreikis pasiekia 150 000 vatų.

Jei vienu metu būtų įjungti visi pasirodymo metu naudojami siurbliai, per valandą jie perpumpuotų apie 1 050 kubinių metrų vandens, o olimpinį baseiną pripildytų vos per dvi su puse valandos.

Galingiausias siurblys vandens čiurkšlę iškelia į 25 metrų aukštį, o specialus purkštukas iš vandens gali suformuoti 35 metrų pločio ir 18 metrų aukščio vėduoklės formos vandens ekraną.

Sutiks informacinėje palapinėje

Šokantys fontanai – ne vienintelė šio savaitgalio bendrovės "Klaipėdos nafta" dovana. I.Milinienė pasakojo, kad vasara uostamiestyje daugeliui asocijuojasi ne tik su poilsiu prie jūros, paplūdimiais, Lietuvos jūrų muziejumi, bet ir Jūros švente, kurioje būtina sudalyvauti, aplankyti įvairius renginius ar pasigrožėti tautodailės darbais.

"Taip ir "Klaipėdos naftos" informacinis dalyvavimas renginyje jau nebediskutuojamas. Jau yra tapę tradicija, kai plačiajai visuomenei suteikiama kiek įmanoma daugiau informacijos paprastai ir suprantamai apie bendrovės vykdomas veiklas", – kalbėjo komunikacijos vadovė.

Pasak jos, jau treti metai, kai "Klaipėdos nafta" Jūros šventėje dalyvauja, kaip bendrovė, kuri visuomenei pristato vykdomus projektus, veiklas, "iš pirmų lūpų" atsako į miestiečiams aktualius klausimus bei tiesiogiai pasidalija žiniomis su Jūros šventės lankytojais.

"Ir šiais metais visos šventės metu bendrovės specialistai miesto svečius ir miestiečius pasiruošę sutikti "Klaipėdos nafta" informacinėje palapinėje, kuri bus įsikūrusi vienoje žinomiausių vietų – skvere prie "Meridiano" burlaivio", – teigė I.Milinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mamutas

Mamutas portretas
Džiaukitės žiopliai. Ateikit anksčiau ir bus vietos. O dėl smarvės pasidomėkit kas smirda.

jonas

jonas portretas
fontanams stebėti nėra vietos žiūrovams.

dovana už naftos smarvę

dovana už naftos smarvę portretas
Taigi taigi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių