Išaugo „Lietuvos pašto“ perlaidomis siunčiamų pinigų srautas

  • Teksto dydis:

„Lietuvos pašto“ duomenimis, pernai augo tiek vietinių, tiek tarptautinių pinigų perlaidų siuntimas. Vietinių pinigų perlaidų išsiųsta net trečdaliu, t. y. 34 proc. daugiau, palyginti su 2014-aisiais. Tarp tarptautinių pinigų perlaidų ženkliai išaugo iš Lietuvos į užsienį siunčiamų pinigų srautas.

„Nebrangus ir patogus pinigų perlaidų per „Lietuvos paštą“ siuntimas tampa alternatyva bankiniams pavedimams. Beveik 80 proc. visų vietinių perlaidų yra pinigų siuntimas į banko sąskaitą. Tai rodo, kad gyventojai ir smulkusis verslas vis dažniau kasdienes finansines operacijas renkasi atlikti paštuose arba „PayPost“ skyriuose.

Mūsų pranašumas prieš šalyje veikiančius bankus – tankus finansinių paslaugų teikimo vietų tinklas ir nedideli teikiamų paslaugų įkainiai“, – teigė „Lietuvos pašto“ Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Pernai kas penkta siųsta vietinė pinigų perlaida buvo atsiimta pašte ar „PayPost“ skyriuje. „Vietinių pinigų perlaidų populiarumą lemia tai, kad siunčiant pinigus žmonėms nebūtina turėti sąskaitos banke, o pinigai gali būti išmokami grynaisiais vos per kelias minutes po perlaidos išsiuntimo“, – pažymėjo N. Knyvienė.

Tarptautinių pinigų perlaidų srautas, palyginti su 2014-asiais, išaugo daugiau nei dešimtadaliu.

N. Knyvienė atkreipė dėmesį, kad Lietuva tampa ne tik tarptautines pinigų perlaidas gaunančiąja, bet ir jas siunčiančiąja šalimi. Per 2015 metus iš Lietuvos siunčiamų perlaidų srautas padidėjo apie 40 proc.

2015-aisiais daugiausia tarptautinių pinigų perlaidų buvo gauta iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Airijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rusijos, Norvegijos, Italijos, Ispanijos, Švedijos, Danijos. Tuo tarpu iš Lietuvos daugiausia pinigų perlaidų išsiųsta į Rusiją, Ukrainą, Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Baltarusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių