Inspektorių taikiklyje – nelegalus J. Borisovo požeminis statinys

  • Teksto dydis:

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) užsakytų geofizikinių tyrimų rezultatai patvirtino viename iš su Jurijumi Borisovu siejamos bendrovės valdomų sklypų Trakų rajone esant 309 m ilgio ir 3 m pločio požeminį statinį. Spėjama, kad tai ir yra šaudykla, apie kurią anksčiau skelbta žiniasklaidoje. Sklypų savininkei bendrovei „Geovika“ teigiant, kad šį žemės sklypą ji įsigijo be statinių ir jokių statybos darbų jame nevykdė, savavališkos statybos aktas surašytas J. Borisovui.

VTPSI specialistai, tirdami šį atvejį, pareikalavo iš sklypų Trakų rajono Vainių ir Žerebėnų kaimuose savininkės bendrovės „Geovika“ pateikti informaciją, susijusią su geofizikinių tyrimų metu aptiktu požeminiu objektu. Bendrovės vadovė atsakė, kad šį žemės sklypą „Geovika“ įsigijo be statinių ir jokių statybos darbų jame bendrovė nevykdė, o apie kažkada anksčiau vykdytus statybos darbus informaciją suteikti galėtų tik buvę jo savininkai Irina ir Jurijus Borisovai.

I. Borisova į VTPSI prašymą pateikti informaciją ir dokumentus, susijusius su šiuo požeminiu objektu (kas buvo statybos užsakovas, kas vykdė statybos darbus, kada statyba pradėta ir užbaigta, statybos vykdymo dokumentaciją ir kt.), neatsiliepė ir nepatvirtino ankstesnių jos pačios ir atstovų žodinių teiginių.

Susiklosčius tokiai situacijai, savavališkos statybos aktas surašyti Jurijui Borisovui. Jo vardu surašytas ir privalomasis nurodymas iki 2017 m. gegužės 14 d. pašalinti savavališkos statybos padarinius. Kai nėra galimybės statytojui pasirašytinai įteikti su savavališka statyba susijusių dokumentų, jie laikomi įteiktais tinkamai, jei praėjo 5 darbo dienos po to, kai vietinėje ar respublikinėje spaudoje buvo paskelbtas pranešimas apie jų surašymą ir apie numatomą statybos patikrinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių