Įmonių patikrinimų viešinimas teisininkams kelia abejonių

  • Teksto dydis:

Informacijai apie mokesčių mokėtojų patikrinimus tampant atviresnei, teisininkai perspėja, kad tokie paviešinimai gali pakenkti bendrovės reputacijai, rašo „Verslo žinios“.

Advokatų kontoros „Ellex Valiūnas“ asocijuotasis teisininkas Mindaugas Lukas teigia, kad informacija apie atliekamus tyrimus yra gana jautri, todėl reikėtų platesnių diskusijų apie jos paviešinimo sąlygas.

„Pats Valstybinės mokesčių inspekcijos kontrolės veiksmas gali nereikšti nieko blogo ar ypatingo, tačiau verslo partnerio rizikos vertinimas yra labai subjektyvus ir jautrus dalykas. Todėl viešojoje erdvėje pasklidusi informacija apie patikrinimą, net nežinant kokių nors jo rezultatų, gali turėti įtakos numatytiems ar jau vykdomiems įmonių sandoriams, verslo partnerių reakcijai ir pan.“, – VŽ cituoja M. Luką.

Pasak VŽ, balandį inspekcija pakeitė savo įsakymą ir dabar informacija apie mokesčių mokėtojų patikrinimus nebėra slapta, jeigu žiniasklaidos priemonė pagrindžia prašymą, kodėl jai būtina tai sužinoti. VMI teigia, kad aktyviai konsultavosi su Valstybine duomenų apsaugos inspekcija ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NASA manau pagelbėtų

NASA manau pagelbėtų portretas
tai galėjo su NASA pasikonsultuoti, tai ir kokio ateivio nuomonę žinotumėme. o jei rimtai, tai toks nesuvokimas, kad šios dvi institucijos nesprendžia verslo klausimų, kurie yra aktualūs įmonėms, manęs jau nestebina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių