Į Lietuvą atvyksta 100 startuolių kūrėjų

  • Teksto dydis:

Spalio 1 - 4 dienomis į Lietuvoje vyksiantį jaunimo Davosą atvyks 100 jaunų startuolių kūrėjų. Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklo „Global Shapers" organizuojamas renginys „Shape Europe" sutraukia tinklo narius iš viso pasaulio.

Šiemet Vilniuje vyksiantis renginys išsiskiria dalyvausiančių jaunuolių profiliu. Iš beveik 200 užsiregistravusių dalyvių, pusė - startuolių kūrėjai iš įvairių Europos šalių.

„Shape Europe" lankysis įvairiose srityse verslus kuriantys jaunuoliai. Didėlė dalis užsiima investicijomis, kiti - kuria technologijas. Pavyzdžiui, tarp atvyktančių į Lietuvą yra ir kuriančių mobiliuosius telefonus, telefonų programėles ar technologijas, padedančias neįgaliesiems." - pastebi „Global Shapers" tinklo Lietuvoje kuratorė Andželika Rusteikienė.

„Lietuvoje kasmet gausėja naujų įmonių sėkmingų tarptautiniu mastu, apie mūsų kūrėjus jau žino ir pagarbiai atsiliepia sėkmingi jauni verslininkai įvairiose Europos šalyse, ir net už jos ribų, galbūt todėl tarp Shape Europe užsienio svečių dominuoja inovatyvių verslų įkūrėjai", - sako startuolių investuotojas ir patarėjas, „Global Shapers" tinklo narys Rokas Tamošiūnas.

Anot R. Tamošiūno,  vienas vertingiausių dalykų, kuriuos jaunas žmogus gali sukaupti iki pradėdamas daryti verslą yra profesinis kontaktų tinklas, pilnas patyrusių skirtingų rinkų verslų įkūrėjų. „Shape Europe" renginys yra unikali galimybė susipažinti su kaip tik tokiais sėkmingais žmonėmis, kurie atvyksta į Lietuvą pasidalinti mintimis, o galbūt ir rasti būsimus partnerius", - viliasi R. Tamošiūnas.

Su šiais „Global Shapers" bendruomenės jaunuoliais pabendrauti turės galimybę ir  100 lietuvių. Aktyvūs lietuviai gali dalyvauti atrankoje, kad spalio 2 d. patektų į „Shape Europe" renginį. „Global Shapers" sudaro jauni savo srities profesionalai - teisininkai, verslininkai, žurnalistai, nevyriausybinių organizacijų nariai, visuomenės veikėjai, kurie Pasaulio ekonomikos forumo bendruomenės veikla užsiima po kasdienio darbo.   Per „Shape Europe" bendruomenės „Global Shapers" atstovai dalinsis savo patirtimi, kokios praktikos  jų valstybėse, kokius projektus įgyvendina. Renginio dalyviai diskutuos panelinėse diskusijose, gilinsis į švietimo, politikos formavimo ir verslumo ir socialinio verslo temas.

„Lietuva turi puikią progą pristatyti savo startuolius, kurie šiuo metu yra vis geriau žinomi  pasaulyje.  Renginio dalyviams, tai proga pasidalinti jau sukauptomis žiniomis, kaip sekasi vystyti verslą, su kokiomis rinkomis dirba jų verslai, kaip veikia sprendimai skirtingose rinkose - juk susirinks visa Europa, kuri dirba su plačiu pasauliu", - aiškina „Global Shapers" kuratorė Andželika Rusteikienė.

Lietuva konkurencingumo reitinguose nuolat kyla aukštyn. Per metus šalis pakilo 6 vietomis ir šiuo metu konkurencingiausių pasaulyje šalių sąraše yra 28.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių