Geležinkelio plėtrai ir modernizavimui suplanuota investicijų už 7 mlrd. eurų

„Lietuvos geležinkeliai“ į geležinkelių infrastruktūros plėtrą, modernizavimą ir pajėgumų didinimą iki 2030 metų skirs beveik 7 mlrd. Eur, rašoma bendrovės pranešime žiniasklaidai.

Planuojama, kad ši investicinė programa ne tik iš esmės sustiprins geležinkelių infrastruktūrą Lietuvoje, bet ir leis atsikratyti įsisenėjusių problemų.

„Tai esminis visos įmonių grupės valdymo pokytis. Investicijos, jų valdymas ir prioritetų nustatymas iki šiol grupėje nebuvo vykdytas nuosekliai. Įgyvendinami šį pokytį esame pasiruošę iš esmės sustiprinti valdomą infrastruktūrą ir padidinti jos pajėgumus. Tai kartu atvers naujas galimybes mūsų partneriams, sustiprins pagrindines susisiekimo jungtis su uostu ir tarptautinėmis rinkomis“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Svarbią dalį visų planuojamų investicijų „Lietuvos geležinkeliai“ pasiruošę pritraukti iš išorės investicinių šaltinių, daugiausia – Europos Sąjungos fondų. Kiti reikalingi resursai bus dengiami bendrovės lėšomis.

Vieną pagrindinių investicinių krypčių sudaro „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimas, kuris verslui ir gyventojams atvers naujas duris į Vakarų Europą ir Skandinaviją. Baigti tiesti europinę geležinkelio vėžę iki Talino planuojama 2025 metais, o naująją vėžę pradėti eksploatuoti 2026-aisiais.

Taip pat nuosekliai suplanuota artimiausiu laikotarpiu išspręsti ir infrastruktūros pajėgumų klausimus. Suplanuotos investicijos taip pat bus skirtos mažinti traukinių skleidžiamų triukšmą, didinti jų greitį, atnaujinti riedmenis bei mažinti nepageidaujamą poveikį aplinkai – naudoti ekologiškesnę ir resursus tausojančią energiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių