„Garant Group“ įsigijo modernų laivą

Ant naujojo bendrovės „Garant group“ laivo-krano „Baltic Worker“ iškilo šalies trispalvė. Kompanijos pirkiniu, kurio nauda neabejoja nei uostas, nei miestas, bus galima atlikti įvairius specializuotus darbus po vandeniu Lietuvoje ir užsienyje.

Keliamoji galia – 40 t

Bendrovė „Garant Group“ įsigijo laivą-kraną „Baltic Worker“. Nenaujas, tačiau modernus laivas skirtas įvairiems povandeniniams darbams, laivų aptarnavimui ir remontui. 

„Klaipėdos uoste profesionalios technikos aptarnavimo darbams pasirinkimas labai ribotas. Kadangi daug metų teikiame šias paslaugas, užsakymams įvykdyti atskirai tekdavo samdytis baržą, buksyrą, kraną. O dabar turime viską viename laive. Klaipėdoje tai vienintelis toks specializuotiems darbams skirtas laivas“, – pasakojo bendrovės „Garant Diving“ direktorius Vaidas Valančius.

Naujasis kompanijos laivas turi keturis pagrindinius variklius plaukimui ir manevravimui, dar keturis – įrangos agregatams valdyti. Krano keliamoji galia – 40 tonų.

Laive taip pat yra galinga žemsiurbė bei sonaras, leidžiantis stebėti dugno reljefą ir kontroliuoti po vandeniu atliekamus darbus.

Šiuo laivu galima pašalinti gruntą ir akmenis nuo povandeninių komunikacijų – kabelių, vamzdynų, atlikti gilinimo darbus, krantinių remontą, naudoti pamestų inkarų paieškai ir iškėlimui, signalinių bujų pastatymui, laivų  korpusų valymui, povandeninių konstrukcijų statybai,  geotechniniams tyrimams ir daugeliui kitų darbų.

Įteikė miesto herbą

Lietuvos vėliavos iškėlimo ceremonijoje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas neabejojo, kad laivas pasitarnaus uosto ir miesto labui.

„Klaipėdos miestui ir uostui tai – išskirtinės svarbos pirkinys. Daug žinome apie Klaipėdos istoriją ir gražiausias lankytinas vietas, bet mažiausiai matome tai, kas yra po vandeniu. Šis laivas atveria naujas galimybes ir pradeda dar vieną savo karjeros etapą. Tikiu, kad jam tikrai bus, ką veikti“, – kalbėjo V.Grubliauskas. 

Prisidėdamas prie sveikinimų bendrovės „Garant Group“ valdybos pirmininkui Vasilij Pigarev meras įteikė Klaipėdos miesto herbą. 

Didžioji dalis darbų minėtu laivu bus atliekama Klaipėdos uoste. Pastarojo vadovas Arvydas Vaitkus taip pat pasidžiaugė jo privalumais.

„Sveikinu kompaniją „Garant group“, kad didina savo pajėgumus. Tokių laivų mobilizacija uostui kainuoja gana brangiai, todėl galimybė turėti jį vietoje mums labai patraukli“, – akcentavo A.Vaitkus.   

Laivą įsigijusios „Garant group“ laukia dideli iššūkiai, šiuo metu bendrovė planuoja vykdyti  jūrinius projektus Lenkijoje, Vokietijoje.

„Tokie laivai kaip „Baltic Worker“ yra universalus pagalbininkas uosto įrengimų ir laivų priežiūros darbuose. Jis taip pat pritaikytas specifinių užduočių atlikimui, pavyzdžiui, kolegos Baltijos jūroje jais padeda statyti vėjo jėgainių parkus. Juo bus dirbama ne tik Lietuvos, bet ir užsienio uostuose“, – apie planus užsiminė  V.Valančius.

Jau turi užsakymų

35 metrų ilgio laivas „Baltic Worker“ buvo rekonstruotas 1991 m. Jis priregistruotas Lietuvos Respublikos jūrų laivų registre, todėl, kaip ir kiti šiame sąraše esantys laivai, plaukios su mūsų šalies vėliava.

V.Valančius teigė, kad pirmieji darbai jau įvyko – neseniai buvo iškeltas nuskendęs inkaras, taip pat Vakarų laivų gamyklos teritorijoje gautas užsakymas pakeisti dokų inkarų grandines.  

Laivą administruos viena iš „Garant Group“ grupės įmonių – bendrovė „Garant Diving“, užsiimanti povandeniniais laivų priežiūros ir remonto darbais. „Garant Group“ priklauso 14 įmonių, dauguma jų užsiima laivų aptarnavimu bei remontu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbu su sio laivu

Dirbu su sio laivu portretas
Taip, gal ir senas laivas. Bet Klaipedoje modernesnio dar nebuvo. Multi- funkcinis laivas kuris gali atlikti tokius darbus apie kurios mes anksciau tik svajojome.

Dziaugemes

Dziaugemes portretas
Jei nesuprantat apie jurini versla, tai komentaru ir nerasykit. Tai gi ne pramoginis laivas ir ne kruizinis, tai laivas-darbininkas. Tikrai ispudingas pirkinys, sveikinam imone!

Nu

Nu portretas
Visiškas marazmas, visiška autoriu nekompetencija. Nei normaliu nuotrauku apie pagrindini dalyka nei minties. Meras sako: nauda Klaipedai. kokia nauda jei jis darbuosis jau vokietijoje ir kituose uostose, o pelnas eis privaciam verslui i kisene. Jei darot uzsakomaji straipsni tai bent informuokite Matyt nuo karscio kaista redakcija
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių