G. Žiemelio „Žia valda“ Baltarusijoje statys vaistų gamyklą

  • Teksto dydis:

Gedimino Žiemelio kontroliuojama bendrovė "Žia valda" metus pradeda 10 mln. JAV dolerių (8,4 mln. eurų) investicija Baltarusijoje. Ten Lietuvos kompanija įsteigė farmacijos įmonę "Nativita" ir su vietos, Rusijos bei Indijos partneriais planuoja Vitebsko srityje statyti vaistų gamyklą, rašo "Verslo žinios".

"Turime sklypą, kuriame šiuo metu atliekami parengiamieji statybos darbai. Mūsų statomas fabrikas bus pajėgus pagaminti sudėtingiausius preparatus. Tikimės, kad daugiau nei 20 preparatų (daugiausia vėžiui gydyti) bus registruojami Baltarusijos vaistų registre ir įgaus pranašumą rinkoje. Šiuo metu "Nativitos" vardu jau įregistruoti trys: "Letrozol", "Bortezomib" ir "Lenolidomid", - Baltarusijos naujienų portalui news.tut.by pasakojo G.Žiemelis.

"Žia valdos" generalinis direktorius Marius Žutautas priduria, kad gamyklos pajėgumo ateityje turėtų pakakti ir eksportuoti į Rusiją bei Kazachstaną. Jis taip pat tikisi, kad ateityje pavyks šią kompaniją įvesti į biržą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiuosi

tikiuosi portretas
kad ši gamykla turės visus būtinus vaistų geros gamybos reikalavimus, nes partneriai, deja, labai silpni ir įtartini. Ko gero, tie vaistai jų rinkose ir tebus platinami.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kodėl ekonomikos paralyžius Vokietijai pakenčiamas, o mums - mirtis? Euro zonos centrinio banko vadovas Draghi perspėja, kad infliacija eurozonoje yra tokia maža, jog žmonės gali pradėti atidėlioti pirkimus, laukdami dar mažesnių kainų [1] (arba žiūrėk čia). Tai atveda prie euro zonos ūkio paralyžiaus, panašaus į tą, kuris jau dešimtmečius tęsiasi Japonijoje. Vokietija stipriai priešinasi euro zonos centrinio banko siūlomam obligacijų pirkimui, kad pabandyti kovoti su ekonomikos paralyžiumi. Kodėl ekonomikos paralyžius Vokietijai yra pakenčiamas, o mums - mirtis? Nes paralyžuota turtinga Vokietijos ekonomika gyvena ramiai viskuo aprūpinta, kaip pensininkai-invalidai Norvegijoje. O Lietuva visą laiką nukraujuoja emigruojantį jaunimą. Turėdami sustingusią ekonomiką, prarandame viltį nors kada nors sustabdyti tą emigrantų nukraujavimą. Todėl ekonomikos paralyžius Lietuvos valstybei yra mirtinas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Tomas V.

Tomas V. portretas
Ir vel musu verslininkai darbo vietas kuria svetur. Apmaudu, bet jau geriau kazkur, nei niekur.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių