ESO supaprastino elektros įsivedimo ir galios padidinimo tvarką

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), patobulinęs procedūras ir sistemas, klientams suteikė galimybę įsivesti elektrą ar pasididinti jos galią greičiau, paprasčiau, niekur neišeinant iš namų, skelbiama įmonės pranešime.

Kaip rašo ESO, klientas, prisijungęs prie svetainės www.manogile.lt ir pasirinkęs elektros įvedimo arba galios didinimo paslaugą, turi nurodyti objekto tipą ir pagal tai pasirinkti galios poreikį, nurodyti žemėlapyje prisijungimo vietą. Vėliau gavus sistemos sugeneruotą sutartį ir apskaičiuotą kainą ją apmokėti ir laukti, kol pasirinkta paslauga bus suteikta.

Kaip rašoma pranešime, ESO sistemos iškart sugeneruoja užsakymą su galimybe mokėti, o ne prašymą, kurį anksčiau turėjo nagrinėti ESO darbuotojai.

Be to, tiek buitiniai, tiek verslo klientai sistemoje gali palyginti įvairius elektros pajungimo variantus (pvz., pažiūrėti, kaip keičiasi kaina keičiant prijungimo vietą).

Klientui taip pat nebereikia pateikti sklypo plano ar registrų centro išrašo. Šių dokumentų patikra vyksta automatiškai sistemose. Jiems nebereikės vykti ir į klientų aptarnavimo centrus, jei tikrinant dokumentus iškiltų kokių netikslumų - su klientu susisieks ESO vadybininkai.

„Jau nuo sausio inicijavome pokyčius ir naujiems klientams nebereikia pristatyti Valstybinės energetikos inspekcijos pažymos. Procesai tapo ne tik trumpesni, pigesni, bet ir efektyvesni. Taip pat pasitelkę elektronines sistemas, daugelį procedūrų atliekame už savo klientus, todėl jiems elektra į namus ar verslo poreikiams, atkeliaus greičiau. Net ir įdiegus tokius pokyčius, kainodara klientams - nesikeis“, - pranešime cituojamas ESO Paslaugų tarnybos vadovas Renaldas Radvila.

Pažymėtina, kad klientai nuotoliniu būdu gali ne tik įsivesti elektrą, bet ir pasididinti jos galią. Gyventojai ją galės didinti iki 50 kW, o verslas - iki 150 kW.

Kasmet ESO sulaukia iki 45 tūkst. klientų paraiškų įsivesti elektrą ar padidinti jos galią. Įmonė tikisi, kad sukūrus inovatyvią ir modernią paslaugą, klientams procesai ne tik taps greitesni, bet ir lengviau prienami, taupys jų laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima Meskiene

Laima Meskiene portretas
Sveiki,noriu pasididnti elektros galia iki 5kw

Remigijus

Remigijus portretas
Noriu pasididint elektros galia iki 25 kw
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių