ESO naujovė: siūlys vidaus tinklo įrengimo paslaugas

  • Teksto dydis:

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) nuo 2017 metų pradžios klientams, norintiems įsivesti elektrą ar dujas, pradės siūlyti vidaus tinklo įrengimo paslaugas.

Tokiu būdu klientai vieno apsilankymo metu galės užsisakyti visą elektros ar dujų įvedimo paketą – prisijungimo prie skirstymo tinklų ir kliento nuosavybėje esančio vidaus tinklo įrengimo paslaugas. Užsisakiusieji naujas paslaugas, sutaupys daug brangaus laiko, nes viskuo pasirūpins ESO. Klientams liks tik smulkūs vidaus elektros instaliacijos darbai.

Planuojama, jog dujų tinklo įrengimo paslaugą kliento patalpose ESO pradės teikti nuo 2017 metų sausio, elektros vidaus tinklo įrengimo – nuo ateinančio balandžio mėnesio. Šiuo metu elektros ar dujų įvedimo paslaugas bendrovė atlieka iki kliento vidaus tinklo ribos, kuri baigiasi ties apskaitos įrenginiais. Klientai patys savarankiškai turi pasirūpinti specialistų, turinčių reikiamą kvalifikaciją įrengti elektros ar dujų vidaus tinklus, paieška ir darbų užsakymu.

Sumažės rūpesčių

„Maždaug trečdalis klientų, kurie dalyvauja ESO teikiamų paslaugų kokybės apklausose, kaip vieną iš siūlymų, kuris pagerintų elektros ir dujų įvedimo procesą, išskyrė ESO elektros ir dujų vidaus tinklų įrengimo paslaugą. Atsižvelgdami į klientų nuomonę ir matydami tokių paslaugų poreikį, nuo kitų metų visoje Lietuvoje pradėsime teikti elektros ir dujų vidaus tinklų įrengimo paslaugas“, – sakė ESO generalinė direktorė Dalia Andrulionienė.

Jos teigimu, visas elektros ir dujų įvedimo paslaugas klientai galės gauti vieno langelio principu ir iš vienų rankų. Tiek savitarnos www.manogile.lt, tiek „Gilės“ klientų aptarnavimo centre prašymą prisijungti prie ESO tinklų pateikę asmenys galės užsisakyti ir vidaus tinklo įrengimo paslaugas.

„Užsisakiusiems naujas ESO paslaugas sumažės daug rūpesčių: nebereikės rūpintis specialistų paieška, dokumentacijos tvarkymu, darbų priežiūra. Taip pat paspartės vidaus tinklo įrengimo terminai, nes darbus pradėsime iškart, kai klientas apmokės už prijungimo ir vidaus tinklo paslaugas. Įprastai tenka nemažai laukti, kol atsilaisvina reikiami specialistai. Nemažiau svarbi ir atliktų darbų kokybės garantija, kurią užtikrins ESO“, – teigė D. Andrulionienė.

Bandomasis projektas pavyko

ESO rugpjūčio mėnesį Kaune pradėjo įgyvendinti bandomąjį projektą, kurio metu klientams siūlė elektros ir vidaus tinklų įrengimo paslaugas. Projekto metu be įprastų elektros ir dujų įvado įrengimo iki nuosavo sklypo ribos paslaugų, ESO pradėjo teikti požeminio dujotiekio sklype ir name įrengimo, bei elektros tinklo įrengimo paslaugas kliento sklype. Klientai, išbandę naujas ESO paslaugas, nurodė, kad elektros ir dujų prijungimas yra sudėtingas ir laikui imlus procesas, todėl džiaugėsi, kad viskuo galėjo pasirūpinti ESO.

Savo 210 kvadratinių metrų privatų namą Kauno mieste apsišiltinti nusprendęs Petras, gyvenantis Žaliakalnio rajone,  teigė jau išbandęs visus šildymo būdus: tiek elektrą, tiek kietąjį kurą, tiek centrinį šildymą. „Elektra šildyti namą buvo per brangu, o šildytis kietuoju kuru esant vyresnio amžiaus pasidarė sunkiau. Beliko tik dujas išbandyti“, – teigė pašnekovas. ESO klientui pasiūlė vidaus tinklo įrengimo paslaugas.

„Šiais laikais visi mes norime greitų darbų. Aš norėjau viso komplekto, kad nereikėtų nieko galvoti, kad nebūtų problemų, niekučių, kurie atima daug laiko ir nervų“, – sakė kaunietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių