ESO diegs vieningą elektros ir dujų skirstymo tinklų sistemą

  • Teksto dydis:

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atnaujins elektros ir dujų skirstymo tinklų geografines informacines sistemas (GIS), kurios užtikrins efektyvesnį elektros ir dujų tinklų valdymą ir priežiūrą.  Planuojama, jog nauja sistema bus įdiegta iki 2019 metų vidurio. Kas diegs sistemą, paaiškės po ESO paskelbto tarptautinio viešojo pirkimo konkurso.

Šiuo metu ESO valdo dvi atskiras GIS, skirtas elektros ir dujų tinklų priežiūrai. Abi sistemos nebeatitinka augančių bendrovės poreikių ir šiuolaikinių IT standartų. Po „Lietuvos dujų“ ir LESTO sujungimo įkurtas ESO siekia veiklų sinergijos, o bendra GIS leistų greičiau suvienodinti skirtingus procesus, sudarytų  prielaidas paprastesniam sistemos atnaujinimui ir naujų funkcijų vystymui.

„GIS sistemomis kasdien naudojasi apie 600 ESO darbuotojų, kurie nuolat atnaujina duomenis apie elektros ir dujų tinklus, prijungtus naujų klientų objektus, vykusias investicijas ir remontus. GIS sistemos taip pat naudojamos planuojant tinklų plėtrą: braižomos naujos dujotiekių ir elektros tinklų trasos, konkrečių objektų įrengimo vietos. Dabartinės sistemos yra nelanksčios ir neleidžia efektyviai atlikti kasdienių užduočių. Sujungę dvi sistemas į vieną bendrą, mes pasieksime didesnę veiklos sinergiją“, – sakė ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos direktorius Dalius Svetulevičius.

Įdiegus naują modernią GIS sistemą, ESO inžinieriai galės operatyviau atlikti įrenginių priežiūrą, planuoti reikalingas investicijas ir tinklo priežiūros darbus, greičiau suplanuoti naujų klientų prijungimą, efektyviau valdyti elektros energijos nuostolius ir atlikti kitas kasdienes užduotis.

Šių metų rugsėjo pabaigoje bendras elektros skirstymo tinklų ilgis Lietuvoje sudarė daugiau nei 122,9 tūkst. kilometrų (tiek pakaktų tris kartus apjuosti Žemės rutulį), o skirstomieji dujotiekiai sudaro 8,4 tūkst. kilometrų.


Šiame straipsnyje: ESOelektraDujossistema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Vis diegę ir diegę ”naujoves”,tačiau piliečiams nereikia tų naujovių, jeigu iš to jokios naudos pirkėjui.Manau ”diegimai” tam, kad nuimti,nurašyti didelius pinigus iš biudžeto ,ar tai iš ES paramos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių