„Ergo“ grupė pirmąjį ketvirtį uždirbo 2,3 mln. eurų pelno

  • Teksto dydis:

Vokietijos kapitalo draudimo grupė "Ergo" pirmąjį šių metų ketvirtį Baltijos šalyse uždirbo 2,29 mln. eurų pelno - 15,3 proc. daugiau nei 2014 metų sausį-kovą.

Grupės pasirašytų draudimo įmokų suma Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje per metus padidėjo 14,5 proc. iki 44,9 mln. eurų, o rinkos dalis išaugo nuo 12,4 proc. iki 13,4 proc., pranešė "Ergo".

"Ergo" grupės Baltijos šalyse valdybų pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius teigia, kad šiemet toliau augs ne gyvybės, gyvybės ir sveikatos draudimo verslai.

"Vis dėlto išlieka klausimas, kiek tas augimas tvarus ir kokia yra politinė aplinka. Rusijos-Ukrainos krizė turi tiesioginės įtakos verslui, dirbančiam su komerciniais ir pramonės verslo partneriais iš Rytų. Užsienio investicijų sumažėjimas Rusijoje taip pat turi įtakos naujų investicijų pritraukimui į Baltijos šalis. Visa tai gali turėti įtakos lėtesniam draudimo rinkos augimui", - pranešime spaudai sakė K.Bagdonavičius.

Pirmąjį ketvirtį "Ergo" Baltijos šalyse klientams atlygino nuostolių už 22,3 mln. eurų. Žiemą, kaip įprasta, daugiausia fiksuota žalų dėl gaisro atvejų.


Šiame straipsnyje: ergoDraudimaspelnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių