„Enefit“ generaliniu direktoriumi Lietuvoje paskirtas V. Koryzna

  • Teksto dydis:

Nepriklausomas elektros energijos ir dujų tiekėjas „Enefit“, priklausantis „Eesti Energia“ grupei, nuo sausio turi naują padalinio Lietuvoje generalinį direktorių. Juo paskirtas ilgametę patirtį tarptautinėse korporacijose sukaupęs Vytenis Koryzna.

Iki šiol „Enefit“ Lietuvoje ir Latvijoje vadovavęs Janis Betheras toliau vadovaus grupės įmonei Latvijoje, pranešė bendrovė.

„Mūsų elektros ir dujų tiekimo verslas auga ir Lietuvoje, ir Latvijoje. Šiemet pasiūlėme naujas efektyvesnio energijos panaudojimo paslaugas verslui, abiejose šalyse analizuojame galimybes pradėti tiekti energiją ne tik verslui, bet ir gyventojams. Turime siekį per 5 metus turėti 1 mln. patenkintų klientų šešiose Baltijos jūros regiono šalyse. Augimas ir tolesnės ambicijos reikalauja atitinkamos valdymo struktūros, kuri užtikrintų maksimaliai efektyvų veiklos organizavimą ir lokalumą“, - pranešime teigia „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas Hando Sutteras.

Anot jo, J. Betheras nuo šiol dėmesį skirs aktyviai „Enefit“ plėtrai Latvijoje, o Lietuvoje tuo nuo sausio mėnesio pradeda rūpintis V. Koryzna.

„Tikime, kad V. Koryznos patirtis, sukaupta tarptautinėse informacinių technologijų kompanijose, verslo ir namų vartotojų poreikių išmanymas bei asmeninės savybės bus naudingos plėtojant „Enefit“ veiklą Lietuvoje“, - sako H. Sutteras.

„Turimas tarptautinio verslo išsilavinimas, vadovų magistrantūros studijos, patirtis ir žinios, įgytos į rinką įvedant naujus produktus ir paslaugas, nuolatinis siekis edukuoti vartotojus išnaudojant technologijų pranašumus suteikia gerą pagrindą prisidėti prie „Enefit“ vystymo išnaudojant energetikos industrijos ir IT sąsajas“, - teigia „Enefit“ generalinis direktorius V. Koryzna.

Pastaruosius 4 metus V. Koryzna dirbo tarptautinėje korporacijoje „Lenovo“ ir buvo atsakingas už šio prekės ženklo plėtrą ir namų vartotojų segmento pardavimus Baltijos šalyse. Prieš tai V. Koryzna 6 metus dirbo „Nokia“ mažmeninės prekybos ir pardavimų vadovu Lietuvos rinkai.

„Eesti Energia“ šių metų viduryje patvirtino įmonių grupės 5 metų veiklos strategiją. Ji numato, kad iki 2022 m. grupės įmonės Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Suomijoje ir Švedijoje bendrai pasieks 1 mln. patenkintų klientų ribą. Tuo tikslu bendrovė ketina kurti ir siūlyti novatoriškus ir vertingus energijos sprendimus, žaliąją energiją ir užtikrinti aukštos kokybės klientų aptarnavimą.

Elektros kaip energijos šaltinio svarba, anot bendrovės, didėja - ji vis dažniau naudojama vietoje skystojo kuro ar dujų. Tai paprasčiausias būdas siekiant sumažinant pasaulinę anglies dvideginio emisiją, teigiama pranešime. Su tuo susijusi ir viena pagrindinių „Eesti Energia“ ambicijų - gaminti energiją aplinkai draugišku būdu ir taip prisidėti prie švaresnio pasaulio.

Šiuo metu „Enefit“ Lietuvoje veikia kaip nepriklausomas elektros ir dujų tiekėjas verslo sektoriui. Bendrovės užimama elektros rinkos dalis Lietuvoje sudaro daugiau kaip 7 proc., o verslo klientų rinkos dalis - apie 13 procentų. „Enefit“ aptarnauja 1,4 tūkst. verslo klientų, o per 2018 m. jiems patiekė 870 GWh elektros energijos. Apie 44 proc. bendrovės parduotos elektros gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rapoliuk, kam atsijunginėt nuo to prie ko tuoj-tuoj visa Europa prisijungs.

Rapolas

Rapolas portretas
Kodel per 30 metu Lietuva nesugeba atsijungti nuo Rusijos energetikos ziedo? O gal nenori?

Pajacas

Pajacas portretas
Čia kurio su konservatoriais susijusio Koryznos sūnus - to kuris Kauno miesto Taryboje, ar to kuris prieš keletą metų buvo "Lietuvos energijos" generaliniu direktoriumi ? Visą "patirtis" slypi būtent čia, o ne kažkokių ten mobiliakų stumdyme akcijinėmis kainomis... Nejuokinkit rimtų žmonių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių