„East Capital“ apgynė smulkiojo akcininko teises Kaimanuose

  • Teksto dydis:

Švedijos investicijų bendrovei "East Capital", kuri yra smulkioji akcininkė ne vienoje lietuviškoje biržoje kotiruojamoje įmonėje, laimėjus teisinį ginčą dėl smulkiojo akcininko teisių Kaimanuose, specialistai sako, kad atitinkamos problemos vis dar aktualios ir Lietuvoje, rašo "Verslo žinios".

"East Capital", būdama stambiausia iš smulkiųjų Rusijos naftos gavybos įmonės "Integra" akcininkų, į teismą kreipėsi su reikalavimu, kad vadovams atstovaujanti ir smulkiųjų akcijas išperkanti Kaimanų salose registruota įmonė už jas sumokėtų 24 proc. daugiau, nei pasiūlė. Kaip praneša "Financial Times", tai pirmas kartas, kai smulkiajam akcininkui Kaimanų teismuose pavyko pasiekti, kad smulkiųjų akcijos būtų nupirktos už didesnę, nei norėjo didysis akcininkas, kainą.

Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis sakė, kad Lietuvoje įstatymų spragos turėtų būti užlopytos ir turėtų būti apibrėžti aiškūs principai, už kokią kainą akcijos turėtų būti išperkamos. Pasak jo, jau dabar yra grėsmė, kad vieną dieną dvi iš keturių Vilniaus biržoje esančių įmonių paskelbs, jog traukiasi iš biržos ir pasiūlys akcijas išpirkti už kainą, kuri neatitinka tikrosios rinkos vertės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių