Dvi vartojimo kreditų bendrovės sumokėjo Lietuvos banko skirtas baudas

  • Teksto dydis:

Vartojimo kreditų bendrovės "SB lizingas" ir "Creditstar Lithuania" sumokėjo Lietuvos banko šių metų rugsėjį skirtas baudas, kurios joms skirtos už netinkamą vartojimo kredito gavėjų kreditingumo vertinimą ir atsakingojo skolinimo reikalavimų pažeidimus.

Lietuvos bankas (LB) pranešė, kad "SB lizingui" skirta 9,1 tūkst. eurų bauda. Ši įmonė,anot LB, 49 atvejais iš 50 netinkamai vertino vartojimo kredito gavėjų sutuoktinių finansinių įsipareigojimų duomenis, nes nesurinko pakankamai informacijos apie jų turimus įsipareigojimus finansų įstaigoms ir tai pagrindžiančių įrodymų.

Bendrovei "Creditstar Lithuania" skirta 737 eurų bauda už 6 vartojimo kredito gavėjų kreditingumo vertinimo pažeidimus, nustatytus patikrinus 50 vartojimo kredito sutarčių. Įmonė, skaičiuodama vidutinės mėnesio įmokos pagal visus įsipareigojimus finansų įstaigoms dydį, netinkamai vertino iš duomenų bazės gautą informaciją apie vartojimo kredito gavėjų turimus finansinius įsipareigojimus. Vartojimo kreditas buvo suteiktas vienam bedarbiui, o tai neleistina pagal kredito gavėjo pajamų tvarumo reikalavimą.

Viršijant nustatytą visų vartojimo kredito gavėjo įsipareigojimų pagal vartojimo kredito ir kitas sutartis su finansų įstaigomis vidutinės įmokos dydžio ir pajamų santykio ribą, suteikti 5 kreditai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių