Didžiausias komercinis bankas brangina grynųjų operacijas

  • Teksto dydis:

Didžiausias komercinis šalies bankas SEB brangina grynųjų pinigų operacijas, taip pat keičia kitus įkainius. Anot banko, taip siekiama klientus skatinti naudotis elektroninėmis paslaugomis.

"Šie pokyčiai daugiausiai susiję su grynųjų pinigų operacijomis banko skyriuose, mokėjimo kortelėmis ar rečiau klientų naudojamomis banko paslaugomis: vertybinių popierių saugojimu ir operacijomis, lizingo ir kai kurių kitų sutarčių administravimu, čekiais, pinigų pervedimu užsienio valiuta į kitus Lietuvos bankus bei pinigų pervedimu ir įskaitymu tarp SEB grupės bankų, banko pažymomis ir kai kuriomis kitomis paslaugomis", - pranešė bankas.

Grynųjų banknotų įmokėjimas į savo sąskaitą nuo birželio 13 dienos kainuos 1,5 euro ir 0,15 proc. sumos (dabar - 87 centai), monetų, kai suma viršija 12 eurų, - 1,5 euro ir 4,5 proc. (87 centai ir 4,5 proc.). Valiutos keitimo mokestis didės nuo 87 centų iki 1,5 euro.

Brangsta ir pinigų išėmimas iš kitų bankų, išskyrus DNB, bankomatų - , kaip ir dabar, jis kainuos 2 proc. sumos arba mažiausiai 3 eurus vietoj 2,9 euro. Bet atsiras naujas mokestis už sąskaitos likučio patikrinimą kitų bankų bankomatuose - 30 centų.

Sąskaitos atidarymas ne nuolatiniams gyventojams brangsta trigubai - nuo 28,96 euro iki 100 eurų. Taip pat keičiasi kitų paslaugų įkainiai: tarptautiniai pinigų pervedimai ne eurais, pažymų išdavimas ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šeštam

Šeštam portretas
O tu nesusimąstei, kodėl grynųjų atsiėmimo ne bankomate, o banko skyriuje kaina nepaminėta? Ar ne todėl, kad tas įkainis ne šiap pora procentėlių, bet sudaro apie dešimtadalį sumos?

To Gėda

To Gėda portretas
O jūs straipsnį bent skaitėte? Parašyta, kad brangina grynųjų pinigų ĮNEŠIMAS banko padalinyje, o ne išmokėjimAS.......O ir Išmokėjimas SEB bankomatuose nesikeičia žmogau.....

Gėda

Gėda portretas
Tuomet reikia reikalauti, kad darbą būtų atlyginama grynais, nes aš nesutinku mokėti už tai su kuo nesutinku.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių