Dėl mažesnių dujų kainų įmonės sutaupė beveik 10 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Pirmąjį 2016 metų pusmetį „Lietuvos dujų tiekimo“ verslo klientai dėl sumažėjusių dujų kainų sutaupė beveik 10 mln. eurų.

Dujų kaina, palyginus su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, verslo klientams mažėjo vidutiniškai 23 proc., galutinė kaina, įskaičiavus infrastruktūros kainą – vidutiniškai 12 proc.

Šių metų kovą „Lietuvos dujų tiekimas“  verslo klientams kainas iki metų pabaigos sumažino vidutiniškai 16 proc. Galimybė sumažinti kainas atsirado bendrovei diversifikavus savo gamtinių dujų portfelį ir įsigijus suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) 2016 metams iš „Statoil“ palankiomis sąlygomis.

„Dėl mažesnių kainų Lietuvos įmonės sutaupė, o pramoniniai klientai, kurie dujas naudoja gamyboje, ėmė jų daugiau vartoti, – teigė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas. – Akivaizdu, kad turėdami galimybę rinktis iš kelių dujų tiekimo šaltinių, galime gauti dujų kainą tokią, kuri prilygsta vyraujančioms Europoje. Ir tai prisideda prie šalies pramonės konkurencingumo didėjimo“.

Taip pat, siekdama sudaryti geresnes sąlygas verslui planuoti, pirmą kartą pasiūlė verslo klientams visus metus taikyti fiksuotą gamtinių dujų kainą, kai anksčiau ji keisdavosi kiekvieną mėnesį.

Verslo klientų skaičius išaugo beveik 3 procentais, o naujų dujofikuotų objektų skaičius augo beveik 4,5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tos duju kainos

tos duju kainos portretas
galejo but dvigubai mazesnes jei ne inpidensensas...

LORETA AGNE

LORETA AGNE portretas
Ar jums buvo atmestas bankų ir kitų finansų įstaigų? Ar jums reikia konsolidavimo paskolą ar paskolą? Paieška ne daugiau, nes mes esame čia, kad visus savo finansinius rūpesčius praeities dalykas. Mes paskolų fondus dėmesį į privatiems asmenims ir įmonėms, kuriems reikia finansinės paramos, ne 2% norma. Nėra reikalaujama, socialinio draudimo numeris ir ne kredito patikrinimas reikalingas, 100% garantuotas. Noriu naudoti šią laikmeną Jums pranešti, kad mes teikiame patikimas ir gavėjo pagalba, ir mes stengiamės pasiūlyti jums paskolą. Taigi rašykite mums šiandien: (allsaintsloan@gmail.com) taikyti dabar paskola.

otto

otto portretas
Taip, taip, o vatnikai vis šaukia - nereikėjo SGD terminalo! Nereikėjo!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių