Dėl išaugusius elektros kainos Elektrėnuose padidėjo gamyba

  • Teksto dydis:

Dėl dvigubai išaugusių elektros kainų "Nord Pool Spot" biržos Lietuvos prekybos zonoje, "Lietuvos energijos gamyba" (LEG) padidino elektros gamybos apimtis. Elektrėnų devintajame bloke gamybos galia padidinta nuo 235 megavatų iki 420 megavatų.

"Kombinuoto ciklo blokas šiuo metu veikia kaip elektros energijos rinkoje konkurencingas įrenginys ir padeda stabilizuoti elektros energijos kainą", - pranešime sakė LEG didmeninės elektros energijos prekybos departamento direktorius Vidmantas Salietis. Anot jo, ši situacija rodo, kad kai kitąmet nebebus elektros kvotų, elektrinė ir toliau galės gaminti elektrą, kai biržoje išaugs kainos.

Trečiadienį vidutinė elektros kaina pakilo daugiau nei dvigubai iki 96,5 eurų už megavatvalandę (praėjusią savaitę siekė apie 42,5 euro), o kai kuriomis valandomis siekė 200 eurų už MWh. Ketvirtadienį, anot LEG, elektros kaina sumažėjo 28 proc. iki 69,36 euro už MWh.

LEG devintasis blokas šiemet pradėjo veikti balandžio 15 dieną ir planuota, kad elektrą gamins iki spalio 15 dienos, tačiau jei kainos išliks aukštos, jis veiks ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių