Dalis žemės savininkų teismui skundžia SGD terminalo specialųjį planą

  • Teksto dydis:

Dalis žemės sklypų, per kuriuos ketinama nutiesti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo jungiamojo magistralinio dujotiekio trasą, savininkų teisme siekia panaikinti SGD terminalo ir dujotiekio statybos Klaipėdos uoste specialųjį planą.

SGD terminalo projektą įgyvendinanti bendrovė "Klaipėdos nafta" pranešė, kad skundas pateiktas Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT), o bendrovė byloje yra įtraukta trečiuoju asmeniu.

"Klaipėdos naftos" vadovybės nuomone, skundas yra nepagrįstas ir bendrovė teismo nustatytais terminais pateiks atsiliepimą į jį, per "Nasdaq Omx" Vilniaus biržą pranešė "Klaipėdos nafta".

VAAT pateiktame skunde prašoma panaikinti energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus birželio 13 dienos sprendimą, kuriuo buvo patvirtintas SGD terminalo, susijusios infrastruktūros ir dujotiekio statybos specialusis planas, be kita ko, numatantis galimybę tiesti terminalo jungiamojo dujotiekio trasą per skundą pateikusių gyventojų žemės sklypus.

SGD terminalo krantinę už 113,6 mln. litų (su PVM) projektuos ir statys Latvijos bendrovė BMGS, o 20 kilometrų ilgio jungiamąjį dujotiekį nuo terminalo iki magistralinio dujotiekio už 114,756 mln. litų - Vokietijos koncernas "PPS Pipeline Systems".

"Klaipėdos naftos" investicijos į SGD terminalą sieks apie 450 mln. litų. Projektą įmonė finansuoja savo, dujų vartotojų ir skolintomis lėšomis. Terminalas turi būti baigtas iki 2014 metų gruodžio.

Valstybei priklauso 72,32 proc. "Klaipėdos naftos" akcijų, kurios kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kiek dar daug į Lietuvą įsikibusių parazitų...čia gal vėl tie, kur buvo nusipirkę uoste gelžbetoninį šulinį...

Priminkite

Priminkite portretas
O čia netyčia ne tų sklypų savininkai kur žemę supirko suinteresuoti asmenys uosto rezervinėje teritorijoje, kurios negalėjo pagal įstatymą pirkti. Priminkite prašau tą istoriją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių