Teismas nesustabdė Ž. Marcinkevičiaus akcijų pardavimo sandorio

  • Teksto dydis:

Didžiausios Lietuvoje verslo grupės „Vilniaus prekyba“ smulkusis akcininkas Žilvinas Marcinkevičius galės parduoti maždaug 15 proc. jo valdomus grupės įmonių akcijų paketus pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamai bendrovei „Bertona Holdings Limited“.

Vilniaus apygardos teismas (VAT) antradienį atmetė JAV gyvenančio buvusio „Vilniaus prekybos“ akcininko Julius Numavičiaus prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones - uždrausti sudaryti akcijų pirkimo-pardavimo sandorį, kol teisme bus išnagrinėtas kito „Vilniaus prekybos“ smulkiojo akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus ieškinys dėl sandorių, kuriais N.Numavičius perėmė savo brolių Juliaus ir Vlado Numavičių akcijas ir taip įgijo grupės kontrolę, anuliavimo ir restitucijos.

„Byloje dėl Žilvinui Marcinkevičiui priklausančių akcijų nėra jokio ginčo, iš esmės pareikšti Mindaugo Marcinkevičiaus ieškinio reikalavimai yra nesusiję su Žilvinui Marcinkevičiui priklausančiomis akcijomis (....) Teismo vertinimu, pritaikius Juliaus Numavičiaus prašomas laikinąsias apsaugos priemones, kurios nėra susijusios su ieškinyje pareikštais reikalavimais, būtų pažeisti ekonomiškumo ir proporcingumo principai“, - rašoma VAT nutartyje.

Teismas taip pat pažymėjo, kad J.Numavičius anksčiau jau pats buvo kreipęsis į teismą ir ginčijo su N.Numavičiumi sudarytus sandorius, tačiau vėliau savo reikalavimų atsisakė ir bylos buvo nutrauktos. Taip pat nurodoma, kad šioje byloje anksčiau pateiktame atsiliepime J.Numavičius neprašė taikyti restitucijos ir paprašė teismo bylą išspręsti savo nuožiūra.

„Teismas vertina, kad Juliaus Numavičiaus teisinė pozicija civilinėje byloje yra nenuosekli, prašymas dėl laikinųjų apsaugos priemonių nesuderinamas su aukščiau paminėta jo teisine pozicija byloje“, - teigiama VAT nutartyje.

N.Numavičiaus advokatė Olga Petroševičienė BNS sakė teigiamai vertinanti teismo sprendimą.

„Buvome teisūs teigdami, kad pagrindo stabdyti sandorį nėra. Liekame prie pozicijos, kad tai buvo dar vienas bandymas trukdyti protingų žmonių žingsnius“, - BNS sakė OPetroševičienė.

VAT sprendimas per septynias dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. J.Numavičius BNS sakė kol kas nežinantis, ar pasinaudos šia galimybe.

„Nežinau, man reikia pasitarti su teisininkais, įvertinti teismo argumentus. Sprendimo kol kas dar nesu priėmęs“, - BNS telefonu teigė JAV gyvenantis J.Numavičius.

Ž.Marcinkevičius ir „Bertona Holdings Limited“ sandorį planuoja baigti iki balandžio 11 dienos, todėl tikėtina, kad net apskundus VAT sprendimą, sustabdyti sandorio nepavyks.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių