„Carlsberg“ pristatė visiškai gamtoje suyrantį butelį

  • Teksto dydis:

Kopenhagoje pristatytas būsimojo visiškai suyrančio „Carlsberg“ butelio „Green Fiber Bottle“ dizainas. Planuojama, jog „Green Fiber Bottle“ bandomojoje rinkoje pasirodys 2018 metais.

Ateities butelis „Green Fiber Bottle“ gaminamas iš medžių išgaunamos biologinės medžiagos (pluošto), tačiau bus toks pat tvirtas ir patvarus, kaip dabartinis žalio stiklo „Carlsberg“ butelis. Jis bus sudarytas iš 100 proc. suyrančių medžiagų, ir, jei numestas, po savęs nepaliks... nieko.

Naujos pakuotės sukūrimas – tai dalis „Carlsberg“ suburtos „Viso perdirbimo ciklo bendruomenės“ (angl. Carlsberg Circular Community) veiklos. Butelį alui iš natūralaus medžio pluošto „Carlsberg“ kūrė su pirmaujančia Danijos pakuočių kompanija „EcoXpac“. Pirmasis tokio butelio prototipas buvo pristatytas Pasaulio ekonomikos forume Davose 2015 metų sausį.

Naujam „Green Fiber Bottle“ eilė ateis po trejų metų – ir visa „Carlsberg“ pakuotė, drauge ir kamštelis, iš medžio pluošto bus visiškai suyranti ir nieko nepaliekanti aplinkoje.

Bus ir Lietuvoje

„Lietuvoje ne tik verdame „Carlsberg“ alų, bet ir atsakingai rūpinamės, kad visos jo pakuotės būtų perdirbtos. Laukiame „Carlsberg“ stiklo butelį pakeisiančios pasaulinės inovacijos ir džiaugiamės, kad būsime tarp pirmųjų šalių, kurios vartotojams pasiūlys visiškai suyrantį butelį, taip prisidėdami prie aplinkotvarkos ateities“, – sako „Švyturio – Utenos alaus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Naujasis alaus butelio dizainas buvo sukurtas su partneriais iš „Carlsberg Viso perdirbimo ciklo bendruomenės“ bei marketingo agentūros „Crispin Porter + Bogusky Copenhagen“ ir dizaino studijos „Kilo“. Prototipas, kurio dizainą kuriant buvo remiamasi „Carlsberg“  tradicija turėti išskirtinio dizaino pakuotes, demonstruoja, kaip butelis atrodys, kai pasirodys prekyboje.

„Naujas butelis – tai svarbus projekto riboženklis. Kai turime fizinį butelio prototipą, galime lengviau paaiškinti naujos pakuotės išskirtinumą ir svarbą savo klientams ir partneriams. Tai tarsi įrodymas – inovacijos tarnauja tam, kad turėtume į švaresnę, geresnę planetos ateitį orientuotus produktus“, – komentuoja „Carlsberg“ Tvarumo direktorius Simonas Boa Hofmėjeris (Simon Boas Hoffmeyer).

„Butelį sukurti mums padėjo pirmaujantys pasauliniai pakuotės specialistai, jie su dideliu entuziazmu ėmėsi šio projekto. Nors mes vis dar turime įveikti kai kuriuos techninius iššūkius, esame vis arčiau tikslo“, – pabrėžė Heikonas Langenas (Håkon Langen), „Carlsberg“ Pakuočių inovacijų direktorius.

„Green Fiber Bottle“ sukūrimas bus ženkli tvarių inovacijų pergalė. Jo pluoštas bus išgaunamas iš atsakingai parenkamų šaltinių – tai yra,  medžiai, iš kurių imamas žaliasis pluoštas, bus atsodinami tokiu pačiu greičiu, kaip iškertami. Nors išmestas butelis ir taip savaime suirs į aplinkai nekenksmingas medžiagas, „Carlsberg“ sieks, kad kuo daugiau jų patektų į pakuočių tvarkymo sistemą ir būtų perdirbama – taip, kaip dabartinių stiklo butelių ir skardinių.

Trejų metų projektą remia Danijos inovacijų fondas „Innovation Fund Denmark“ ir Danijos Technikos universitetas.


Šiame straipsnyje: Carlsbergtarasuyrantis butelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių