Bravoras „Volfas Engelman“ kviečia grąžinti tuščius pintos butelius

  • Teksto dydis:

Jau antrus metus sparčiai augant alaus stikliniuose pintos buteliuose suvartojimui, šią naujovę rinkai pasiūliusi alaus darykla „Volfas Engelman“ susidūrė su netikėta problema – bravorui ima stigti taros. Lietuvos alaus mėgėjai, vis labiau vertinantys netradicinį pintos tūrį, vis dėlto neskuba tokių butelių grąžinti ir vietoj taros pridavimo greičiausiai juos pasilieka namuose arba net nesusimąstę išmeta.

Bravoro „Volfas Engelman“ vadovai užsimena nenorintys grįžti prie tarpukariu gyvavusios tvarkos, kuomet naują alaus butelį būdavo galima nusipirkti tik atnešus tuščią, tačiau neslepia pakliuvę į savotiškus spąstus. „Į stiklo tarą reikėtų žiūrėti kaip į bibliotekoje pasiskolintą knygą, kurios negali pasilikti namuose ar perskaičius tiesiog išmesti. Anksčiau ar vėliau ją privalu grąžinti, antraip kiti neturės galimybių ją pasiskolinti“, - sako bravoro „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas. Alaus daryklos vadovas primena, kad ne veltui anksčiau stikliniai buteliai buvo žymimi bravoro nuosavybės ženklu.

Bravoro „Volfas Engelman“ gen. direktorius M. Horbačauskas pripažįsta, kad prie taros stygiaus prisidėjo ir ženkliai padidėjęs jų gaminamo alaus populiarumas užsienyje – bravoro eksporto mastai, lyginant su praėjusiais metais, išaugo keliskart. Nepaisant to, didžioji dalis tuščių pintos butelių užsiguli lietuvių alaus mėgėjų namuose arba iškeliauja į šiukšlių konteinerį.

Pastaruoju metu Lietuvos gyventojai yra itin skatinami rūšiuoti atliekas, tačiau tuščio alaus butelio išmetimas į specialų konteinerį ne visuomet tinkamiausias sprendimas. Jau nekalbant apie tai, kad už depozito ženklu pažymėtus butelius taros supirktuvėse grąžinamas iš anksto sumokėtas ketvirtis lito, išskirtiniai pintos alaus buteliai tiesiog reikalingi gamintojams. Daugkartinis stiklinių alaus butelių panaudojimas yra ne tik ekonomiškai naudingas, bet ir svarbus ekologijai, tad bravoras „Volfas Engelman“ prašo nelaikyti butelių namuose, o kuo skubiau grąžinti juos į artimiausią stiklo taros supirktuvę.


Šiame straipsnyje: Volfas Engelmantaraalus

NAUJAUSI KOMENTARAI

sylumininininkas

sylumininininkas   portretas
eisiu bonkes rinkt ir priduosiu kada kursas pakils , litas uz tuscia butely --- gal wyla pasistatysiu ant senatwes :-)))))

kuperis

kuperis portretas
Kažkoks kliedesys-butelių pristigo...Prasta organizacija.

Shakurazz

Shakurazz portretas
„Bravoras“ yra nevartotina svetimybė. Ne bravoras, o 1. (alaus) darykla; 2. (spirito) varykla. http://vlkk.lt/lit/682
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių