„Bonum Publicum“ pelnas pernai išaugo pusantro karto

  • Teksto dydis:

Gyvybės draudimo bendrovė „Bonum Publicum” per 2014 m., audituotais duomenimis, uždirbo 853,55 tūkst. eurų (2,95 mln. litų) pelno – tai 50 proc. daugiau nei 2013 m., kai pelnas siekė 566,42 tūkst. eurų (1,95 mln. litų). Per praėjusius metus pasirašyta 5,52 mln. eurų (19,04 mln. litų) gyvybės draudimo įmokų, 2013 m. ši suma siekė 5,35 mln. eurų (18,47 mln. litų).

„Praėjusių metų rezultatai rodo, kad dirbome sėkmingai, mūsų paslaugos buvo patrauklios ir aktualios klientams. Šių metų pradžioje jau pradėjome teikti pensijų anuiteto paslaugą II pakopos pensijų fondų dalyviams, taip pat planuojame pristatyti paslaugų ir produktų, kurių rinkoje iki šiol nebuvo”, - sakė „Bonum Publicum“ direktorė Rasa Vasilienė-Vasiliauskienė.

Vyrai ir jaunesni draudėjai - drąsesni

Per praėjusius metus, palyginti su 2013 m., labiausiai – 33 proc. – didėjo sudaromų Universalaus gyvybės draudimo su garantuotomis palūkanomis sutarčių skaičius, o pagal šią draudimo rūšį pasirašytų įmokų suma augo net 80 proc. Šis produktas išlieka pats patraukliausias, nes kaupiamam kapitalui garantuojama iki 2 proc. metinių palūkanų, o viena sutartimi galima ne tik kaupti pinigus, bet ir apdrausti visus šeimos narius kiekvienam iš jų parenkant draudimo apsaugą ir draudimo sumas pagal individualius poreikius.

Praėjusiais metais iš visų sudarytų draudimo sutarčių beveik pusė moterų pasirinko sutartis su garantuotomis palūkanomis, o vyrai 64 proc. atvejų rinkosi investicinį gyvybės draudimą (2013 m. – 60 proc.). Investicinį draudimą renkasi vidutiniškai 4 metais jaunesni draudėjai, nei tie, kurie pasirašo draudimo sutartis su garantuotomis palūkanomis.

Daugiau lėšų – pensijai kaupti

Pasak „Bonum Publicum“ direktorės, pernai išryškėjo teigiama tendencija pensijų draudimo srityje:  palyginti su 2013 m., 43 proc. išaugo pasirašytų įmokų suma pagal pensijų draudimo sutartis.

„Šalies gyventojai vis dažniau pagalvoja apie savo gyvenimo kokybę ateityje ir apsisprendžia kaupti papildomai pensijai, kad galėtų gyventi oriai, išėję į pensiją. Manome, kad ši tendencija išliks ir šiais metais“, - pastebi R. Vasilienė-Vasiliauskienė.

100 proc. gyvybės draudimo bendrovės „Bonum Publicum“ akcijų valdo AB Šiaulių bankas. „Bonum Publicum“ prisiimamos draudimo rizikos yra perdraudžiamos vienoje didžiausių pasaulyje perdraudimo bendrovių „SCOR Global Life SE“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių