BLRT Grupp į ateitį žvelgia optimistiškai, tačiau atsargiai

  • Teksto dydis:

Estijos pramonės koncernas BLRT Grupp 2014 metus užbaigė pelningai. Pardavimo apimtys padidėjo 9 proc. ir pasiekė 411 milijonų eurų.

BLRT Grupp valdybos pirmininkė Veronika Ivanovskaya 2014 metus vertina kaip sėkmingus. Pardavimo apimtys, lyginant su 2013 metais, padidėjo 9 proc. ir pasiekė 411 milijonų eurų. Koncerno pelnas prieš sumokant mokesčius sudarė 11,5 milijono eurų. „Ypač reikšminga yra tai, kad po dvejų nuostolingų metų 2014-uosius užbaigėme pelningai. Šis rezultatas akivaizdžiai patvirtina, kad anksčiau priimti sprendimai ir mūsų veiksmai buvo teisingi“, – pažymėjo p. Ivanovskaya.

Pagrindiniai veiksniai, kurie turėjo teigiamos įtakos „BLRT Grupp“ koncerno rezultatams, buvo laivų remonto apkrovų apimčių didinimas, nuostolių iš laivų statybos veiklos mažinimas, situacijos pardavimo ir metalo laužo apdorojimo srityse gerinimas bei kai kurių kitų veiklos krypčių pajamų didinimas.

„Į ateitį žvelgiame optimistiškai, tačiau atsargiai, kadangi dabar svarbu atsižvelgti į nestabilią geopolitinę situaciją ir besitęsiančią pasaulinę finansų ir ekonomikos krizę. Šie veiksniai daro didelę įtaką mūsų strateginėms rinkoms“, – pažymėjo Ivanovskaya. – Šioje situacijoje mes siekiame didinti savo darbo efektyvumą ir plėsti siūlomų prekių bei paslaugų spektrą, ypatingą dėmesį skirdami nuolatinei įmonių plėtrai“.

Siekiant užtikrinant ilgalaikę plėtrą, per artimiausius penkerius metus koncernas BLRT Grupp planuoja įgyvendinti svarias investicijas – daugiau kaip 120 milijonų eurų. Didžiausios investicijos bus nukreiptos į Lietuvą – laivų remonto ir krovos sritis, dalis investicijų keliaus į Suomijoje esančią laivų remonto įmonę. Taip pat pagal investicinį koncerno planą Estijoje žadamas nemenkas finansinis indėlis į Noblessner kvartalo plėtrą. Pirmiausia jis susijęs su nekilnojamojo turto plėtra ir veikiančios gamybos perkėlimu į kitas BLRT Grupp pramonines teritorijas.

BLRT Grupp – vienas iš didžiausių Baltijos jūros regiono pramonės koncernų, įkurtas 1912 metais. Šiandien koncernas veikia Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Suomijoje ir Rusijoje. BLRT Grupp koncerne dirba maždaug 4000 žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių