„Bitė Lietuva“ nusprendė nebeginčyti „Teo LT“ ir „Omnitel“ sandorio

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ ir Lietuvos kabelinių televizijų asociacija nebeginčys Konkurencijos tarybos sprendimo nepradėti tyrimo dėl buvusių bendrovių „Teo LT“ ir „Omnitel“, kurios vasario pradžioje tapo viena įmone „Telia Lietuva“, sujungimo sandorio.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kovo 1 dieną priėmė „Bitė Lietuvos“ ir Kabelinės televizijos asociacijos skundų atsisakymą.

„Mes paraleliai dirbome su Ryšių reguliavimo tarnyba dėl tų vietų, kurios mums atrodė, kad yra pavojingos, rizikingos ar mažai reguliuojamos, ar reguliavimas nebuvo pakankamai įgyvendintas. Per tą laiką pasiekėme nemažai dalykų, kurie išsisprendė, buvo pakoreguotas reguliavimas tiek dėl didmeninių kainų šviesolaidžio interneto, tiek kai kurios kitos vietos. Kadangi tos vietos, kurioms mums kėlė abejonių, buvo išspręstos ir buvo pažadėta sugriežtinti reguliavimą, tai mes tame kontekste atsiėmėme skundą“, - BNS aiškino „Bitė Lietuvos“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pernai spalį patenkino asociacijos ir „Bitė Lietuvos“ skundus ir įpareigojo Konkurencijos tarybą iš naujo įvertinti tuometinių „Teo LT“ ir „Omnitel“ sandorį.

Teismas tuomet įpareigojo tarybą ištirti, ar „Telia Company“ ir „Teo LT“ nepažeidė 2003 metų gruodį jos suteikto leidimo tuometinei „TeliaSonera“ įsigyti iki 90 proc. „Omnitel“ akcijų ir įpareigojimo pranešti tarybai bei gauti jos leidimą dėl su „Omnitel“ susijusių sandorių, kurie būtų laikomi koncentracija. Iki šiol taryba tyrimo nebuvo pradėjusi.

2015 metų lapkritį Konkurencijos taryba nutarė, kad „Telia Company“ ir „Teo LT“ neturės kreiptis į tarybą dėl „Omnitel“ įsigijimo ir atsisakė pradėti tyrimą dėl galimo ankstesnės koncentracijos įsipareigojimų pažeidimų. 2015 metų spalio pradžioje pranešta, kad „Teo LT“ už 220 mln. eurų perka 100 proc. „Omnitel“ akcijų iš koncerno „Telia Company“, kuris valdo 88,15 proc. „Teo LT“ akcijų. Sandoris užbaigtas 2016 metų pradžioje, o šių metų vasario pradžioje įmonės susijungė į vieną bendrovę „Telia Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Ko negali dideli pinigai,gali LABAI dideli pinigai"; gal kas gali paviešint 'otkatų' dydį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių