Biržą paliko daugiau įmonių nei į ją įžengė

  • Teksto dydis:

"Žemaitijos pienui" paskelbus apie traukimąsi iš biržos, rinkos dalyviai sako, kad biržoje įmonių reikia kuo daugiau, bet sutinka, kad argumentų įmonėms eiti ir būti biržoje yra mažai.

"Verslo žinių" skaičiavimais, nuo 2009 metų iš biržos pasitraukė 15 bendrovių, o naujos atėjo tik 8-ios. Iš jų tik 2 įmonės ("Linas Agro Group" ir K2 LT) atsirado ne po reorganizacijos.

Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis, pabrėžia, kad biržos sąrašo ilgis atspindi šalies išsivystymo lygį ir kiekvienas investuotojas natūraliai nori, kad tas sąrašas būtų kuo ilgesnis. Talino biržoje yra perpus mažiau bendrovių, o apyvarta yra beveik kaip VIlniuje, tačiau V.Plunksnis tikina, kad daugiau bendrovių vis vien yra geriau.

Pasak investicinės bankininkystės įmonės "Summa Advisers" vadovaujančio partnerio Žyginto Mačėno, šiuo metu biržoje susidariusi tokia situacija, nes bankuose yra daug pigių pinigų, tad kapitalo pritraukti per biržą nereikia. Birža šiuo metu nėra likvidi dėl institucinių investuotojų trūkumo, o vien pasigerinti reputaciją nėra pakankamas kotiravimosi veiksnys.


Šiame straipsnyje: akcijosbiržaįmonėsverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių