Bankų pelną „suvalgė“ įvestas euras

  • Teksto dydis:

Vienkartiniai veiksniai, tebesitęsianti euro zonos ekonomikos skatinimo politika pernai šalies bankų sektoriui gerokai patrumpino grynojo pelno eilutę. "Verslo žinios" rašo, kad geresnių tendencijų rinkos dalyviai ir analitikai nesitiki ir šiemet, tačiau teigiamai nuteikia pagerėjusi paskolų portfelių kokybė, iliustruojanti gerėjančią namų ūkių ir verslo finansinę būklę, lūkesčius dėl ateities.

"Bankai praranda galimybę uždirbti iš fiksuoto pajamingumo rinkų ir vis dar ieško būdų, kaip prisitaikyti prie susiklosčiusių aplinkybių. Be to, bankams vis dar neatsiveria patrauklių galimybių investicijoms, kurios priklauso nuo vartotojų ir įmonių lūkesčių", - sektoriaus pelno nuosmukį aiškino verslo konsultantas ir Vilniaus kolegijos Finansų katedros docentas Mantas Valužis.

2015 metais didieji Lietuvos bankų sektoriaus dalyviai skaičiavo po penktadalį mažėjusį grynąjį pelną, kurį "valgė" beveik visiems jų mažėjusios grynosios palūkanų pajamos ir išnykusi galimybė uždirbti iš lito konvertavimo į eurą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių