Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutui – naujas vadovas

Vienas jauniausių humanitarinių mokslų daktaro laipsnį pelniusių mokslininkų klaipėdietis Vasilijus Safronovas nuo šiol vadovaus Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutui.

33 metų mokslininkas buvo vienas jauniausių Lietuvoje apsigynęs humanitarinių mokslų daktaro laipsnį. V.Safronovui tada buvo 26-eri. Šiemet jis ryžosi dalyvauti konkurse ir stoti prie jį išugdžiusio instituto vairo.

Instituto direktoriaus pareigoms buvo skelbiamas viešas konkursas, šįkart į šias pareigas pretendavo tik vienas žmogus.

V.Safronovas atitiko reikalavimus jas eiti ir prieš mėnesį oficialiai tapo Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktoriumi.

Prieš tai nuo 2002 m. institutui vadovavo Silva Pocytė.

"Tai yra administracinės pareigos, reikia užsiimti biurokratiniais dalykais, užuot darius mokslo darbus, todėl norinčiųjų aukotis neatsirado. Prie instituto strategijos dirbau šiek tiek anksčiau, kai dar nebuvau vadovas. Kolegos šią strategiją priėmė teigiamai, sieksiu, kad ji būtų ir toliau įgyvendinama, kad atliktume kokybiškus mokslinius tyrimus, kad būtume žinomi ir atpažįstami tarptautinėje erdvėje, kad būtume įdomūs Klaipėdai ir aplinkiniam regionui – Klaipėdos kraštui bei Žemaitijai. Esame ne tik mokslo, bet ir studijų institutas, todėl ir toliau sieksime turėti studentų", – paaiškino V.Safronovas.

Atviro kolegų pasipriešinimo jaunasis mokslininkas teigė nejaučiantis, būtent bendradarbiai ir pasiūlė V.Safronovą į šias pareigas.

Prieš ketverius metus tarptautinė ekspertų komisija Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutą prilygino Lietuvos istorijos institutui bei Vilniaus universiteto istorijos fakultetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wu wu

wu wu  portretas
Vasia maladec :) tik mokykloj neduodavo istorijos kontroliniu nusirašyti :)))

klaipediete .

klaipediete . portretas
visko pasieke savo jegomis, nes gyvenimas jo nelepino . Saunuolis.

Anonimas

Anonimas portretas
Smagu jog atsirado jaunas žmogus, mokslininkas, kuris ineš naujų vėjų. prof. V. Žulkus ir doc. dr. S. Pocytė geri mokslininkai ir geri vadovai tačiau tai buvo jų laikas, kai jie buvo jaunesni, ir tikrai tos senos ir atgyventos nuomonės nebe šiam jaunimui yra sutvertos. Ypatingai kai BRIAI trūksta studentų ir jų kaskart mažėja tai reikia jauno vadovo, kuris realiai šviesia galva suvoktų situaciją. Žinau BRIAI, ten įgytas bakalauras ir magistro laipsnis, tad sveikinu sveikinu sveikinu dr. V. Safronovą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių