Baltarusijoje pristatomas Klaipėdos uostas

  • Teksto dydis:

 

Minske vyksta Baltarusijos transporto savaitės renginiai, kurie prasidėjo tradiciniu forumu „Lietuvos ir Baltarusijos strateginė partnerystė transporto srityje“. Antradienį atidaroma dešimtoji tarptautinė transporto ir logistikos paroda „Transportas ir logistika“.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius Lietuvos ir Baltarusijos transporto forumo atidaryme pabrėžė dviejų kaimyninių valstybių partnerystės transporto ir logistikos srityje svarbą ekonominių ryšių tarp Azijos ir Europos Sąjungos šalių plėtrai.

„Baltarusija yra viena didžiausių rinkų Lietuvos eksporto paslaugoms, ir jų nuolat daugėja. Teigiamus rezultatus lemia išplėtota transporto infrastruktūra, glaudus ir ilgametis abiejų šalių transporto įmonių, kompanijų, susisiekimo ministerijų bendradarbiavimas, kurio tikslas – abipusė ekonominė nauda“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Tarptautiniame Lietuvos–Baltarusijos transporto forume pristatyta ir Klaipėdos uosto veikla bei uosto vystymo tendencijos. Baltarusiški kroviniai Klaipėdos uoste sudaro apie trečdalį visų uoste perkraunamų krovinių. Pirmąjį šių metų pusmetį tranzitinis krovinių pervežimas iš Baltarusijos augo 2,5 proc. ir siekė 7,1 mln. t. Pernai iš viso perkrauta 13,4 mln. t krovinių iš Baltarusijos.

„Baltarusija yra vienas svarbiausių mūsų partnerių, tad dalyvavimas šiuose renginiuose yra puiki proga pristatyti Klaipėdos uostą bei perspektyvinius uosto projektus. Klaipėdos uostas ir jo naudotojai, nuolat investuodami į infrastruktūrą bei suprastruktūrą, siekiame sudaryti kuo palankesnes sąlygas savo partneriams. Nuolatinės investicijos į uosto infrastruktūrą leidžia uostui priimti vis didesnių parametrų laivus, o tai krovinių eksportuotojams atpigina sąnaudas visoje logistinėje grandinėje. Tad ir susitikimai su esamais ir potencialiais partneriais, dalyvavimas parodoje atveria galimybes toliau plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, forume pristatęs pranešimą apie Klaipėdos uosto vystymo tendencijas.

Forume taip pat pristatytas „China Merchants Group“ šiuo metu įgyvendinamas projektas 300 mln. dolerių vertės projektas Baltarusijoje. Greta Minsko oro uosto Kinijos kompanija kuria milžinišką pramonės parką „Didysis akmuo“. Tikimasi, kad aktyvus Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimas, įgyvendinant didelio masto projektus su Kinijos partneriais, šioms dviem valstybėms užtikrins reikšmingą vietą Naujojo Šilko kelio grandinėje.

Parodoje „Transportas ir logistika“ Klaipėdos uostas dalyvauja dešimtą kartą. Jungtinėje Klaipėdos jūrų uosto 92 kv. m ekspozicijoje šiemet dalyvauja gausus būrys uosto įmonių: Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos jūrų krovinių kompanija (KLASCO), „Klaipėdos nafta“, Klaipėdos konteinerių terminalas, KJKK „Bega“, Malkų įlankos terminalas, Birių krovinių terminalas, „BPA“, „Baltijos pervežimai“, „VPA Logistics“, Limarko grupės įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių